29 mei 2013

iTunes: Muzieknummers snel voorzien van een album-cover

iTunes 11Iedere Mac gebruiker kent natuurlijk iTunes en de bijbehorende iTunes Store, deze twee producten van Apple zijn niet meer weg te denken uit de muziekindustrie. Eerder deze maand is iTunes door Apple voorzien van een update met enkele kleine nieuwe functies en verbeteringen.

Vanaf nu worden de album- en single covers getoond in de minispeler tijdens het afspelen. Daarnaast staan de album-covers centraal in iTunes en wordt het design ook bepaald door deze afbeeldingen. Uiteraard kun je iTunes zelf laten zoeken naar de covers voor muzieknummers, dit doe je via de optie 'Haal albumillustraties op' die je kunt terugvinden via Archief ▸ Bibliotheek. Echter kun je ook zelf een cover toevoegen aan een nummer of album.

SneliTunesCover

Download een album-cover op het internet en selecteer vervolgens alle nummers van een album in iTunes. Voer vervolgens de toetscombinatie cmd⌘ + i uit en voeg bij de optie 'illustratie' de gewenste afbeelding. Het is ook mogelijk om snel een afbeelding toe te voegen aan het het muzieknummer wat op dat moment wordt afgespeeld.

Sleep hiervoor de afbeelding naar het 'LCD'-scherm in iTunes (bovenaan het iTunes venster met de tijdsbalk en extra informatie over het muzieknummer). Automatisch wordt de cover van het actieve muzieknummer toegekend of vervangen door de afbeelding die je in het 'LCD'-scherm sleept.

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!