5 maart 2015

BasisiOS: De iTunes-, iBooks en App Store verbergen

Steeds meer kinderen hebben tegenwoordig een eigen iPad, iPod Touch en in sommige gevallen zelfs een eigen iPhone. Dat is allemaal leuk en aardig, maar als ouder wil je soms wel een oogje in het zeil houden. Dit kun je doen via gezinsdeling, een nieuwe functie in iOS 8.

Er is ook een mogelijkheid om de iTunes-, iBooks en App Store te verbergen in iOS, dit houdt in dat op het iDevice deze applicatie niet meer te benaderen zijn en dus ook geen aankopen (zelfs de gratis apps) kunnen worden gedownload.

Lees ook: Hoe werkt gezinsdeling en wat kun je ermee?

Hiervoor dien je de functie ‘Beperkingen’ (Parental Controls) te activeren. Deze functie vind je terug via:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen

Bij het eerste gebruik dien je ‘Beperkingen’ in te schakelen, dit doe je door op ‘Schakel beperkingen in’ te tappen en een toegangscode in te voeren. Deze code geeft hierna ook in de toekomst toegang tot de functie.

stores-uit

Schakel vervolgens de optie; Apps installeren, Kopen vanuit apps, iTunes Store en iBooks store uit. Door deze actie zal de iTunes Store, App Store applicatie van het beginscherm worden verwijderd en zal de iBooks Store in de iBooks applicatie worden verborgen. Ook in-app aankopen kunnen niet meer worden uitgevoerd.

Om het aankopen van apps, muziek en boeken weer mogelijk te maken dien je gewoon de opties weer in te schakelen via het beperkingen-menu.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • Jasper

    6 maart 2015 om 1:24

    Als je ze nou gewoon niet het password vd app-store geeft? Opgelost toch? Dan kan de ouder kopen zonder de app eerst weer terug te halen?!

  • Frankie Goes

    6 maart 2015 om 12:46

    Voor mij onnodig en toch weer een handig weetje…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!