1 maart 2015

OS X: Laatst bezochte websites niet automatisch openen bij opstarten Safari

Safari icoon

In Safari is het mogelijk steeds wanneer je de applicatie opstart de laatst bezochte actieve tabbladen en vensters opnieuw te openen. Dit houdt in dat de laatste actieve sessie opnieuw wordt geopend.

Dit kan als vervelend worden ervaren, maar gelukkig is er een oplossing. De laatste sessie wordt standaard niet opnieuw geopend in Safari, tenzij je dit handmatig hebt ingeschakeld of Safari door een probleem geforceerd wordt afgesloten.

Open Safari en navigeer naar de menubalk, klik hier op 'Safari' en vervolgens 'Voorkeuren'. Open het tabblad 'Algemeen', klik op het drop-down menu naast 'Open Safari met'. Kies hier de optie 'Een nieuw (privé)venster'. Wil je toch met de laatste sessie openen dan dien je deze optie te selecteren.

laatstesessie

Als Safari crasht of door een probleem opnieuw wordt opgestart dan kan het zijn dat de actieve vensters en tabbladen worden opnieuw worden geopend. Dit kun je uitschakelen door via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ de optie 'Sluit vensters bij het stoppen van een programma' in te schakelen. Deze optie zorgt ervoor dat vensters van een programma sluiten wanneer u het programma stopt.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Vincent

  2 maart 2015 om 15:58

  Bij mij mist de optie ‘Open Safari met’, hoe kan dat?
  OS X en Safari zijn up to date.

 • Vincent

  2 maart 2015 om 16:10

  Opgelost: heb de verderop genoemde ‘Sluit vensters…’ optie in systeemvoorkeuren ingeschakeld, daardoor verschijnt nu ‘Open Safari met’ wel in Safari voorkeuren.

 • Eric

  2 maart 2015 om 17:25

  Hallo Vincent,

  Ik heb het zelfde “Open Safari met” niet zichtbaar.
  Maar waar in systeemvoorkeuren moet ik zijn om dit op te lossen.

 • Eric

  2 maart 2015 om 17:29

  Inmiddels opgelost.

 • Wybe Klep

  31 maart 2016 om 22:10

  safarireageert niet meet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!