26 september 2012

iOS 6iOS 6: De vernieuwde Herinneringen applicatie

De Herinneringen applicatie is sinds iOS 5 standaard aanwezig op je iPhone, iPad en iPod Touch. Voor de synchronisatie van herinneringen wordt vanzelfsprekend gebruik gemaakt van iCloud.

Met behulp van de herinneringen applicatie is het mogelijk om een herinnering in te stellen op tijd of op locatie. Op deze manier zul je nooit bepaalde taken vergeten. In iOS 6 is de applicatie op het eerste zicht niet veel gewijzigd, echter zijn er erg handige opties aan toegevoegd.

Vanaf nu is het mogelijk met behulp van een swipe-beweging naar links of rechts snel en eenvoudig een herinnering te verwijderen uit de lijst. Dit was voorheen niet mogelijk omdat wanneer je een swipe-beweging uitvoerde je navigeerde doorheen de verschillende lijsten. Deze optie zit nu in de header van een herinneringen-lijst. Swipe naar links of rechts in de header van de herinneringen-lijst kun je snel navigeren doorheen de verschillende lijsten.

Vanaf nu is het ook mogelijk de gedeelde herinneringen lijsten te bekijken en bewerken in de iOS applicatie. Hoe je een herinneringen-lijst deelt kun je in dit artikel terugvinden. Wanneer je tapt op het lijst icon (te herkennen aan de drie horizontale balken linksboven) krijg je een overzicht van de verschillende herinneringen-lijsten. Deze heeft een strakker design en zie je nu ook een mini kalender onderaan. Met behulp van een swipe-beweging kun je navigeren doorheen de mini-kalender.

Met behulp van de zoekfunctie kun je snel een herinnering zoeken in de verschillende lijsten en deze onmiddellijk open.

Meer tips over Herinneringen kun je hier terugvinden.Reacties


 • Kevin

  26 september 2012 om 9:50

  De swipe beweging om te navigeren tussen de lijsten was ik even kwijt! Dacht al even dat ze deze eruit gehaald hadden.

 • Mark

  26 september 2012 om 10:45

  Herinnering op locatie gebruikt toch GPS? Dan slurpt je batterij toch zo leeg?

 • Mark

  26 september 2012 om 13:44

  Ik ben van Toodledo naar Herinneringen overgestapt omdat ik nu platform-onafhankelijk mijn herinneringen kan invoeren en updates altijd naar mijn Herinneringen-app gepusht krijg.
  Maar poeh, wat is Herinneringen nog beperkt in functionaliteit (probeer een herinnering maar eens elke eerste zondag van de maand of om de vier weken terug te laten komen) en wat kost het sowieso veel moeite/clicks om een tijd en herhaling in te voeren.
  De app is verbeterd maar nog steeds verre van gebruiksvriendelijk.

 • Martinus

  26 september 2012 om 17:53

  Het is al verbeterd maar kan inderdaad nog wel wat beter. Lastig is verder dat de Herinneringen app op mijn iPad 1 ongewijzigd is omdat IOS6 daar niet beschikbaar is. Daar ontbreekt dus de lokatie gebaseerde alarmering.

 • JeRi

  26 september 2012 om 19:36

  bij mij blijft wunderlist

 • Marc

  2 december 2012 om 12:15

  (Waar) kan ik Herinneringen in de App Store vinden? Ik heb geupgrade naar iOS6, geen herinneringen, maar in de Store ook niet te vinden… Waar oh waar?

 • Sandra

  17 december 2012 om 23:18

  Zelfde als Marc: geen herinneringen app!?
  Net de iPhone 5 binnen en alles van de 3G overgezet.
  Heeft de iPhone 5 nog meer Apps die dan vervallen?

 • Suzanne

  8 februari 2013 om 10:16

  Help! Sinds ik deze update heb gedaan, is het plusteken verdwenen en kan ik deze app dus niet meer gebruiken! En dat terwijl mijn geheugen een zeef is en ik dus grotendeels van de app afhankelijk ben!

  Iemand tips?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!