26 september 2012

iOS 6Vijf iOS 6 features speciaal voor de iPad

Siri

Een van de grootste nieuwe iOS 6 functies voor de iPad is Siri, vanaf nu is het mogelijk om Siri ook te gebruiken op de nieuwe iPad. Dit wil zeggen dat Siri niet beschikbaar is op een iPad van eerste of tweede generatie.

Siri is ook geupdate in iOS 6, zo kent Siri vele nieuwe talen maar nog steeds geen nederlands. Daarnaast kan Siri berichten plaatsen op sociale media, applicatie en muzieknummers open en kun je in Nederland ook restaurants en filminformatie opvragen. Meer informatie over Siri kun je hier terugvinden.

Klok applicatie

iOS 6 brengt een volledig nieuwe applicatie naar de iPad, namelijk een Klok-applicatie. Deze kennen we terug van de iPhone en iPod Touch echter is deze geupdate naar een heuse iPad versie. Zo kun je net zoals op de iPhone een wekker en timer instellen en gebruik maken van de stopwatch en wereldklokken.

Herinneringen op basis van locatie

Met behulp van de herinneringen applicatie is het mogelijk om een herinnering in te stellen op tijd of op locatie. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld op het werk bent en er opeens aan denkt dat je de rekening voor het water nog moet betalen. Vanaf iOS 6 is het mogelijk om herinneringen in te stellen op basis van locatie. Hoe je dit precies doet lees je hier terug.

Emoji-toetsenbord splitsen

Sinds iOS 5 kreeg de iPad beschikking over een ‘tweedelig toetsenbord’, door deze te activeren is het mogelijk om te typen met behulp van je duimen. Nadat het toetsenbord gedeeld is kun je de positionering op het scherm aanpassen. Nieuw in iOS 6 is dat je vanaf nu ook het emoji-toetsenbord kunt splitsen wat een voordeel kan zijn voor wie gebruik maakt van het tweedelig toetsenbord. Het gesplitst toetsenbord kan ingesteld worden via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Gesplist toetsenbord

Vernieuwde App store

De App, iTunes en iBook store zijn in iOS 6 grondig verbeterd en voorzien van een nieuw design. Nadeel is de zoekfunctie op de iPhone en iPod Touch. Deze geeft zoekresultaten nu weer in de vorm van een kaart met alle informatie, wanneer je hierdoor wilt bladeren dien je ze één voor één te bekijken. Op de iPad is de zoekfunctie echter veel handigere omdat je meerdere kaarten in één keer kan bekijken. Net zoals het 'Uitgelicht' tabblad krijg je sneller een beter overzicht van de verschillende applicatie en worden de banners bovenin mooier weergegeven met een leuk effect.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Loek Eg

  26 september 2012 om 10:18

  Ik heb nog een tip voor jullie: maak een iPad app.

 • Wesley Fabry

  26 september 2012 om 10:38

  Onze website werkt perfect op een iPad zonder iPad App, dus geen reden voor ;-

 • Kees

  26 september 2012 om 10:49

  Ik zie op mijn New iPad met iOS 6 nergens de optie om een reminder op basis van locatie aan te maken. Werkt dit alleen met de wi-fi + cellular modellen of zou dit ook moeten kunnen werken met de alleen wi-fi modellen?

 • fred ligtvoet

  26 september 2012 om 11:08

  Even over die klok,op mn iPad 2 is deze idd de nieuwe versie,maar het gekke is op mn iPhone 4s is deze nog zoals die was,hoe kan dat.

 • Pjamaman

  26 september 2012 om 11:24

  Bedankt weer!

  Een vraagje: ik heb mijn iPhone en iPad nu op ios6. Over de iPhone erg tevreden(4) Ik stoor me echter aan een dingetje op mijn ipad en dat is dat safari niet full screen kan. Ben ik de enige? Zoals ff YouTube filmpjes via de mail ontvangen bekijken… Niet full screen. Iemand van de redactie enig idee waarom Apple dit zo doet? Safari full screen is toch ook voor de iPad. Een fijne optie?

  Heb nu atomic en losse YT app. Bedankt :-)

 • VickoNL

  26 september 2012 om 11:47

  De titel van dit artikel zegt dat het hier over iOS6 features -speciaal- voor de iPad. De reminder op basis van locatie is echter niet speciaal voor de iPad en werkt daarbij alleen op de wifi + cellular modellen. Tenminste, ik krijg het op mijn iPad 3 wifi-only niet voor elkaar. Misschien kan dit nog even vermeld worden in het artikel?

  Ik wou het nog even op mijn iPhone 3Gs proberen maar ook daar ontbreekt de functie helaas.

 • Leon

  26 september 2012 om 12:44

  Mooie bijkomstigheid van de klok applicatie is dat je met de timerfunctie nu net als op de iPhone, muziek na een ingestelde tijd kan stoppen. Dit werkt ook voor apps die video streamen. De iPad gaat dan standby en het scherm schakelt uit.

 • Marcel

  26 september 2012 om 22:08

  Het aparte is dat er alleen een GPS ontvanger in de 3G variant zit. Die zal dus nodig zijn voor het koppelen van een reminder aan een lokatie.

 • frits

  26 september 2012 om 22:17

  Je kan ook gewoon het toetsenbord splitsen door met twee vingers de vegen horizontaale inzoom bewegingFrits

 • JohnB

  26 september 2012 om 23:13

  Iemand enig idee hoe ik de wekker op mijn ipad aan zet?
  Hij is nu grijs en ik kan er op klikken wat ik wil, er gebeurt niets

 • Zerk

  27 september 2012 om 6:56

  “Siri is ook geupdate in iOS 6, zo kent Siri vele nieuwe talen maar nog steeds geen nederlands.”

  Heerlijke zin dit! Vooral die onderkast-n deed mij grijnzen…

 • Ron Ruygrok

  27 september 2012 om 16:58

  Mijn iPad(1) geeft aan dat IOS 5.1.1 de laatste update is.
  Of krijgen de eerste iPads geen update?

 • Tony

  30 september 2012 om 3:31

  Ik ben boos ik kan geen YouTube meer kijken of luisteren via me internet door die kut update want diezorgt ervoor dat het niet kan!!!

 • JWB

  30 september 2012 om 8:11

  @Tony: Relax!

  Ga naar Safari en typ in: m.youtube.com. Je komt dan op de mobiele website-versie van YouTube.

  Links naast de adresbalk staat een vierkantje met een pijltje. Als je hier op klikt, verschijnt er een venster met daarin een aantal opties. Klik op de optie: Voeg toe aan beginscherm.

  Op het beginscherm staat nu een YouTube-icoon, dat bij gebruik de mobiele website van YouTube in Safari opent.

  Werkt zelfs sneller dan een app!

 • Maureen

  5 oktober 2012 om 7:28

  De zoek functie in de app store doet het niet weet iemand raad???

 • bram

  8 oktober 2012 om 19:59

  Wat ik dus echt heel vervelend vind is dat ik you-tube niet meer kan afspelen op mijn apple tv 3 via mijn i-phone!! door de up-date!!! erg veel spijt.

  Iemand misschien een oplossing??

Een reactie toevoegen: