6 oktober 2012

iOS 6iOS 6: Nieuwe achtergronden en Emoji’s

Naast alle grote features in iOS 6 vergeten we vaak de kleine. In iedere versie van iOS zitten nieuwe wallpapers, dit is vrijwel standaard. Vaak gaat het om één nieuwe die speciaal is ontworpen voor de nieuwe iOS en tevens de standaard achtergrond is in vele reclames.

Voor iOS 6 is dit het bekende water met kringen. In iOS 6 zijn alle achtergronden aangepast voor de iPhone 5. Om de standaard meegeleverde achtergronden te bekijken ga je via: Instellingen ▸ Helderheid en achtergrond. Selecteer de voorvertoning en vervolgens 'Achtergrond'. Hier vind je alle standaard meegeleverde iOS achtergronden.

Naast deze grafische verandering heeft ook het Emoji-toetsenbord nieuwe figuurtjes gekregen. Dit toetsenbord is flink uitgebreid met tientallen nieuwe symbolen, mensen, hartjes, enzovoorts. In de voorgaande versies van iOS was het gebruik Emoji's beperkt tot bepaalde regio’s zoals bijvoorbeeld Japan.

Sinds iOS 5 is het voor iedereen mogelijk om de emoji's te activeren ongeacht je regio. Deze kun je activeren door middel van het emoji-toetsenbord toe te voegen aan je toetsenbord. Ga hiervoor naar:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord > Internationale versies ▸ Voeg toetsenbord toe…

Na de activatie verschijnt er een wereldbol linksonder in het toetsenbord waarmee je kunt switchen tussen de toetsenborden, hieraan worden ook de emojicons toegevoegd.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!