6 oktober 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 22)

Via Finder is het nu mogelijk om snel en eenvoudig een map die zich bevind in de navigatiekolom van Finder toe te voegen aan het Dock. Klik met behulp van de rechtermuisknop op de gewenste map en selecteer de optie 'Voeg toe aan Dock'. Automatisch zal de map worden toegevoegd aan het Dock.

Om je contactpersonen te voorzien van een foto kun je dit doen via de Contacten-applicatie. Klik op een contact en vervolgens op 'Wijzig'. Dubbelklik op de foto naast de naam. Dit pop-up venster is veranderd in Mountain Lion en vanaf nu is het ook mogelijk te kiezen tussen de standaard aanwezige afbeeldingen in OS X.

Wanneer je een document sluit in Mountain Lion zal dankzij de autosave-functie automatisch alle wijzigen worden bewaard. Wanneer je liever zelf wilt bepalen of iets bewaard word kun je de optie 'Vraag of wijzigingen moeten worden bewaard bij het sluiten van documenten' activeren via:  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Algemeen

Wanneer je de bureaublad achtergrond wilt wijzigen in Mountain Lion kun je dit doen via  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Bureaublad en schermbeveiling. Sinds 10.8 is het mogelijk om rechtstreeks een foto te selecteren die aanwezig is in de fotobibliotheek van iPhoto of Aperture. Deze vind je terug links in de navigatiekolom van de bureaublad instellingen.

Wanneer je een bepaald artikel op een website wilt toevoegen aan de leeslijst kun je dit doen via de knoppenbalk van Safari. Echter kun je dit veel sneller doen door gebruik te maken van een toetscombinatie. Houdt de shift⇧-toets ingedrukt en klik op de link van het artikel. Automatisch zal het artikel worden opgeslagen in de leeslijst.

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!