20 juli 2013

Vijf handige tips voor OS X (deel 6)

os-x-100x100Verschillende contacten weergaven

De contacten applicatie zorgt ervoor dat je eenvoudig toegang hebt tot alle gegevens van je contacten. Dankzij de toetscombinatie cmd⌘ + 1 krijg je snel toegang tot alle groepen in je contacten.

Met de toetscombinatie cmd⌘ + 2 kun je de lijst en kaart weergeven. Cmd⌘ + 3 zorgt ervoor dat je alleen de contactkaart te zien krijgt.

Menubalk snel weergeven

Wanneer je een applicatie in schermvullende weergave weergeeft is de menubalk van OS X verborgen. Door je muisaanwijzer te plaatsen bovenin het scherm komt de menubalk tevoorschijn. Wanneer je echter sneller de menubalk toonbaar wil maken dan kun je gebruik maken van de toetscombinatie cmd⌘ + spatiebalk. Hierdoor zal spotlight worden geopend maar is het ook direct mogelijk om de tijd of batterijniveau te bekijken.

Schermafbeelding 2013-07-15 om 10.23.36

Verwijder alle Photo Booth foto's

Wanneer je met behulp van de Photo Booth applicatie tal van leuke foto's kun je deze exporteren naar je bureaublad, Finder, iPhoto, enzovoorts. Echter worden alle foto's hierna nog steeds opgeslagen in Photo Booth. Via het wijzig-menu in Photo Booth is het mogelijk de optie 'Verwijder alle foto's…' te selecteren. Door deze actie worden alle foto's in Photo Booth verwijderd naar de OS X Prullenmand.

Reader opties in Safari

Wanneer je de reader-functie hebt geactiveerd in Safari is het mogelijk om een extra knoppenbalk te activeren. Dit gebeurt wanneer de muisaanwijzer wordt geplaatst in het reader-venster. Via deze knoppenbalk is het mogelijk om de tekst te vergroten of verkleinen door op de vergrootglazen te klikken. Via de envelope kun je het artikel mailen en afdrukken wanneer je op het printer-icoon klikt.

Notitie permanent op je scherm plaatsen

Via de notitie applicatie kun je eenvoudig notities toevoegen en synchroniseren met al je iCloud apparaten. Daarnaast kun je in OS X ook een notitie permanent op je scherm plaatsen, handig als je iets niet wil vergeten. Open hiervoor de applicatie en dubbelklik op een notitie. Vervolgens zal deze openen in een nieuw scherm en kun je via de menubalk de optie 'Zweven op voorgrond' selecteren in het Venstermenu.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!