27 januari 2013

Vijf handige tips voor OS X (deel 5)

Verschillende contacten weergaven

De contacten applicatie zorgt ervoor dat je eenvoudig toegang hebt tot alle gegevens van je contacten. Dankzij de toetscombinatie cmd⌘ + 1 krijg je snel toegang tot alle groepen in je contacten.

Met de toetscombinatie cmd⌘ + 2 kun je de lijst en kaart weergeven. Cmd⌘ + 3 zorgt ervoor dat je alleen de contactkaart te zien krijgt.

Menubalk snel weergeven

Wanneer je een applicatie in schermvullende weergave weergeeft is de menubalk van OS X verborgen. Door je muisaanwijzer te plaatsen bovenin het scherm komt de menubalk tevoorschijn. Wanneer je echter sneller de menubalk toonbaar wil maken dan kun je gebruik maken van de toetscombinatie cmd⌘ + spatiebalk. Hierdoor zal spotlight worden geopend maar is het ook direct mogelijk om de tijd of batterijniveau te bekijken.

Verwijder alle Photo Booth foto's

Wanneer je met behulp van de Photo Booth applicatie tal van leuke foto's kun je deze exporteren naar je bureaublad, Finder, iPhoto, enzovoorts. Echter worden alle foto's hierna nog steeds opgeslagen in Photo Booth. Via het wijzig-menu in Photo Booth is het mogelijk de optie 'Verwijder alle foto's…' te selecteren. Door deze actie worden alle foto's in Photo Booth verwijderd naar de OS X Prullenmand.

Reader opties in Safari

Wanneer je de reader-functie hebt geactiveerd in Safari is het mogelijk om een extra knoppenbalk te activeren. Dit gebeurt wanneer de muisaanwijzer wordt geplaatst in het reader-venster. Via deze knoppenbalk is het mogelijk om de tekst te vergroten of verkleinen door op de vergrootglazen te klikken. Via de envelope kun je het artikel mailen en afdrukken wanneer je op het printer-icoon klikt.

Plaknotities permanent op je scherm plaatsen

Sinds de komst van de Notitie-app in Mountain Lion is de Plaknoties applicatie een vergeten onderdeel van OS X geworden. Echter biedt deze applicatie enkele praktische voordelen. Zo kun je snel en eenvoudig iets noteren op een plaknotitie en deze vervolgens permanent op je scherm plaatsen. Denk maar aan een code of bankrekening die je dient in te vullen en niet op de copy-paste manier kunt plakken. Om een plaknotitie permanent op je scherm te plaatsen selecteer je de optie 'Zwevende notitie' in het notitie-menu of gebruik je de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + F.

Meer handige tips voor OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!