22 oktober 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 24)

In de berichten applicatie is het vrij eenvoudig om een bericht te kopiëren, klik éénmalig op het bericht en je zult merken dat de volledige tekstballon wordt gemarkeerd. Met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + C is kun je het bericht kopiëren, plakken doe je met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + V.

Standaard wordt het berichtencentrum handmatig gesorteerd, echter is het ook mogelijk het berichtencentrum te sorteren op basis van tijd. Dit doe je via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Berichtgeving. Selecteer de optie 'op tijd' links onderin naast 'Sorteer berichtencentrum'.

In de Mac OS X versie van notities is het mogelijk om hyperlinks, foto’s en andere bijlage toe te voegen. Voorlopig worden de bestanden nog niet weergegeven in iOS 5. Met behulp van een dubbelklik kun je een notitie individueel weergeven op het scherm.

Wanneer je teksteditor, voorvertoning, enzovoort opent krijg je nu tijdens het openen een nieuw pop-up venster te zien die je de mogelijkheid geeft om bestanden te openen in iCloud. Echter wanneer je de optie 'op mijn mac' selecteert missen we de mogelijkheid om het pad te bekijken van een bepaalde map. Dit kon je vrij eenvoudig terugvinden in de voorgaande versie van OS X. Wanneer je in Mountain lion het pad wilt bekijken volstaat het om in de knoppenbalk met behulp van de cmd⌘-toets ingedrukt te houden te klikken op de naam van de map. Hierdoor wordt het pad geopend.

Wanneer je in Mac OS X Lion meerdere e-mails selecteerde werd er rechts weergegeven hoeveel e-mails je had geselecteerd met daarbij een mail icon. Wanneer je in Mountain Lion meedere e-mails selecteert worden deze op elkaar gelegd en wordt er een kleine preview weergegeven van het laatst geselecteerde e-mail bericht.

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • R. Water

  22 oktober 2012 om 15:40

  Hallo,

  Mijn mackbook air (eind 2010) is na de installatie van 10.8 erg traag geworden. Daarnaast vindt ik bepaalde opties niet meer zo handig werken.

  Hoe kan ik terug naar mijn originele versie? Gewoon de usb pakken en een herinstallatie uitvoeren..of..?

  Alvast bedankt voor de tips!

 • JPosthuma

  22 oktober 2012 om 21:20

  Je kan gewoon een clean install doen. Zelf heb ik ook een MBA van late 2010, ik had nog maar 20gb vrij de rest was foetsie. Even met een install stick herstellen op de schijf gedaan, nu is mijn oorspronkelijk installatie een stuk sneller en nu ineens 70gb vrij, dus wellicht een aanrader.

 • R. Water

  23 oktober 2012 om 10:41

  En al je gegevens dan, even backuppen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!