22 oktober 2012

Motion FX: Camera effecten gebaseerd op bewegingen

Sinds de release van Lion zitten er nieuwe effecten in de Photo Booth applicatie, zogenaamde Motion effecten. Dit zijn effecten die worden geactiveerd door middel van bewegingen. Daarnaast wordt je gezicht herkend en op basis hiervan een effect toegepast. In de Mac App Store staat een zeer leuke applicatie die gebruik maakt van motion effecten en zeer zeker een hele leuke toevoeging is voor je Mac.

De applicatie Motion FX heeft meer dan 80 leuke effecten en tools, waarmee het mogelijk is jezelf te filmen of te fotograferen tijdens het gebruik van de motion effecten. De effecten zijn vooral gebaseerd op vuur en rook in verschillende kleuren. Door het gebruik van je handen of je gehele lichaam kun je prachtige effecten creëren. De effecten zijn grafisch best goed, niet te overdreven nep maar toch wel enigszins realistisch.

Het enige nadeel is dat de applicatie het beste werkt op de nieuwere Macs en dan hebben we het over de ingebouwde camera's. Hoe beter de camera, hoe beter hij je bewegingen kan detecteren. De FaceTime HD camera die in de nieuwste mac's zijn ingebouwd werken het best. Maar met een externe webcam die compatible is met je Mac werkt de applicatie ook.

De Applicatie werkt alleen onder OS X 10.7 of hoger. De reden hiervoor is dat vanaf 10.7 bewegingsdetectie beschikbaar is. Motion FX is een hele mooie applicatie en is gratis te downloaden in de Mac App Store.

Motion FX
Motion FXCategorie: Entertainment, Video
Ontwikkelaar: Autodesk
Mac OS X  4+  28 MB DOWNLOAD GRATIS

Demovideo:


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: