22 oktober 2012

NieuwsiPad Mini: Alle geruchten op een rijtje

Morgen wordt de mogelijke 'iPad Mini' gepresenteerd in het California Theatre in San Jose. Met deze kleinere tablet van Apple gaan ze waarschijnlijk concurreren met de Google Nexus 7, de kleinere Samsung Tabs en Amazon's Kindle Fire.

Zoals gewoonlijk zijn er weer enkele dingen uitgelekt, want het gerucht over een mogelijke iPad Mini is al meer dan een jaar oud. Gaan we morgen dan toch eindelijk kennis maken met die kleiner iPad of mogen we nog blijven speculeren? In ieder geval, er zijn genoeg geruchten. Alle geruchten op een rijtje.

Kleiner scherm

Logisch is dat de iPad Mini een kleiner scherm krijgt, maar hoe klein zal deze worden? Volgens de geruchten word dit een 7.85 inch retina scherm. Het huidige iPad scherm is 9.7 inch. Een slag groter dan bijvoorbeeld de Google Nexus 7 en de Amazon Kindle Fire.

Modellen en prijs

De iPad Mini zal naar verwachting in 16 uitvoeringen verschijnen. Hij zou in een 8GB, 16GB, 32GB en 64GB variant komen en een 3G/4G variant van deze types. Ook zal hij net zoals bij de normale iPad in zwart en wit te verkrijgen zijn. Daarnaast zou de prijs een stuk reëler zijn, vooral gericht op het onderwijs. De verkoopprijs zal beginnen rond de 250 á 350 euro voor de 8GB versie. Dat betekent dat het qua prijs direct zal concurreren met bijvoorbeeld de Google Nexus 7 en de Amazon Kindle Fire die ook rond deze prijs worden verkocht.

iPad 3

De nieuwe iPad/iPad 3 zal ook een update ondergaan als we de geruchten mogen geloven. Deze zal geen directe upgrade krijgen naar een 4e generatie iPad maar zal wat kleine updates ondergaan. Zo zou Apple definitief afscheid nemen van de 30-pins connector en hem vervangen voor een Lightning aansluiting. Ook zou de iPad 3 een andere 4G chip aanboort krijgen voor wereldwijde 4G frequenties, vergelijkbaar met de chip in de iPhone 5.

Retina MacBook Pro 13 inch

Niet alleen de iPad word kleiner maar ook de retina MacBook Pro zal in een kleinere variant te verkrijgen worden. Dit gerucht speelt al sinds de aankondiging van de 15 inch retina MacBook Pro. De retina MacBook Pro werd een topper onder de MacBook Pro's maar was alleen in een 15 inch model te krijgen, veel mensen hadden behoefte in een kleinere variant met het schitterende retina scherm. Of de machine in het event zelf te zien is of stilletjes in de online Apple Store opduikt, zullen we morgen vanavond zien!

Last minute geruchten

Ook zijn er enkele last minute geruchten opgedoken, zo zou Apple zich dit event totaal richten op het onderwijs en daarmee iBooks 3.0 uitbrengen. Wat er gaat veranderen in iBooks 3 is zeer onduidelijk, want de term 'iBooks 3.0' was als opgedoken in de iTunes store.

Naast iBooks 3 zal Apple ook een nieuwe accessoires uitbrengen speciaal voor de iPad Mini. Zo blijkt uit een lijst met uitgelekte productnummers dat deze veel weg hebben van de productnummer van de Smart Cover en de Smart Case van Apple. Te verwachten is dat Apple soortgelijke producten voor de iPad Mini gaat uitbrengen.

Morgen zal blijken of de bovenstaande geruchten waar of niet waar zijn. Volg daarom vanaf 18.45 uur onze live blog op appletips over het Apple media event.Reacties


 • Matthijs

  22 oktober 2012 om 20:13

  De link “Live blog” werkt nog niet. Of wordt die pagina nog gemaakt?

 • wesley fabry

  22 oktober 2012 om 20:24

  Inderdaad, morgen komt de liveblog online

 • Matthijs

  22 oktober 2012 om 20:51

  Oke! Ga zeker volgen!!

 • Stefan

  22 oktober 2012 om 21:44

  en geen nieuwe imac?

 • Matthijs

  22 oktober 2012 om 21:55

  @Stefan Dat is nog niet 100% zeker. Vandaar

 • Vince

  22 oktober 2012 om 23:35

  Ik vraag me af of ze morgen ook de nieuwe versie van iTunes beschikbaar maken. Oktober is al bijna afgelopen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!