11 februari 2013

Vijf handige tips voor OS X (Deel 7)

Mountain Lion 10.8 icon1. Dock:
Het komt wel eens voor wanneer je een applicatie in een schermvullend venster gebruikt dat het Dock onderaan het scherm in de weg zit. Je kan het Dock heel eenvoudig tijdelijk uitschakelen met behulp van de toetscombinatie: cmd⌘ + option⌥ + D.

2. Contacten:
Wanneer je in Contacten een nieuw contact aanmaakt worden er standaard een aantal velden getoond die ingevuld kunnen worden. Wanneer je een extra veld zoals bijvoorbeeld Twitter wilt toevoegen kun je dit doen via: Kaart ▸ Voeg veld toe. Het is ook mogelijk om zelf de standaard velden te selecteren. Dit doe je via: Adresboek ▸ Voorkeuren… ▸ Sjabloon

Contactensjabloon

3. Finder:
Je kan heel eenvoudig een kopie of alias maken van een bestand of map. Sleep de folder of map uit het Finder venster naar de gewenste locatie en houd hierbij de option toets ingedrukt om een kopie te maken of gebruik de cmd⌘ toets voor een alias.

4. Facetime:
Wanneer je een FaceTime-gesprek voert is het mogelijk om het venster te bekijken in staande of liggende weergave. Wanneer je de weergave op je Mac snel wilt wijzigen kun je dit doen met de toetscombinaitie cmd⌘ + R (roteren).

FT

5. Safari:
Wanneer je een bepaalde zoekopdracht uitvoert in de adresbalk van Safari kun je gebruik maken van de toetscombinatie cmd⌘ + enter om het zoeken te starten. Zo wordt de zoekopdracht geopend in een nieuw tabblad zonder daarbij het huidige tabblad te verlaten.

Meer tips over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!