12 februari 2013

De nieuwe Furby kan communiceren met Siri (iPhone en iPad)

FurbySteeds meer speelgoedfabrikanten spelen in op de technologie en de ontwikkeling van speelgoed in samenwerking met een smartphone of tablet. Zo heeft Disney een eigen concept bedacht om met de autofiguurtjes van Cars te spelen op je iPad, bij het 'Ik hou van Holland'-spel wordt de iPad een verlengde van het spelbord.

Helemaal nieuw is deze technologie niet want ooit konden we met behulp van onze DVD-speler bepaalde gezelschapsspellen naar een hoger niveau brengen. Sinds eind vorig jaar heeft Hasbro een 2.0 versie van de alom bekende Furby uitgebracht. Voor degene die Furby niet kennen is het zeker aan te raden even verder te lezen.

Furby is een robotknuffel die 14 jaar geleden een ongekend succes was. Hij beweegt en reageert op muziek, maar ook op je stem. Zo kun je praten met Furby, eten gegeven, knuffelen, kietelen, enzovoorts. Wanneer je een Furby aanschaft heeft deze een standaard karakter, maar naarmate jij hem verzorgt, behandeld en aandacht geeft ontwikkeld hij zijn eigen uniek karakter. Furby spreekt meer dan 1000 Nederlandstalige zinnen en uiteraard vloeiend Furbisch.

Furby2013

De reden wat wij, appletips, hier aandacht aan schenken is de integratie met de iPhone, iPad (mini) en Siri. In de iOS app store is de Furby applicatie te downloaden waarmee je meer uit je Furby kunt halen. Zo kun je hem eenvoudig meer en verschillende soorten voedsel geven en de Furbisch-taal vertalen naar het Nederlands. De App is een bijzonder staaltje techniek, wanneer je nog goed van gehoor bent zal je dit onmiddellijk merken, de app zend namelijk een ultra hoog geluidsfrequentie uit om met Fubry te communiceren. Geen moeilijke instellingen dus via Bluetooth of Wi-fi.

Furby app

Naast de handige applicatie is het ook mogelijk om Fubry te laten spreken met Siri, handig want op deze manier heb jij even 'rust'. Naast Siri, vrienden en jezelf kan Furby ook communiceren met andere Furby's. Furby zit vol met hoogstaande techniek. Zo zijn er verschillende sensors om aanrakingen te genereren, hij bevat tevens verschillende microfoons en luidsprekers. Daarnaast is er een bewegingssensor aanwezig welke registreert of Fubry schuin of ondersteboven gehouden wordt.

Furby is vanaf 14 Februari in Nederlands verkrijgbaar, in zes vrolijke kleuren en de prijs voor één exemplaar bedraagt € 89,99, daarnaast is de applicatie gratis te downloaden in de App Store. Via Bol.com zijn de Furby's al te reserveren, ze worden geleverd vanaf 14/02. Wanneer je nog niet overtuigd bent kun je onderstaande video bekijken. Als dat geen coole gadget voor je iPhone of iPad is??

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe Furby 2.0

Furby iPhone/iPad app:

Furby
FurbyCategorie: Entertainment, Lifestyle
Ontwikkelaar: Hasbro, Inc.
iPad & iPhone  4+  168 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • Vinc

  3 februari 2014 om 18:46

  De app werkt alleen van ipad (mini) naar Furby maar Furby kan niet communiceren met de ipad!!?? Raar en kan niets vinden als alleen het commentaar dat je de iapd beter moet richten. Alles geprobeerd maar geen oplossing. App diverse malen verwijderd en opnieuw geinstalleerd, niet werkt. Wie kan mijn treurige zoon helpen?

 • Vinc

  3 februari 2014 om 19:19

  Oplossing gevonden (voor degene die het nog niet weten!):
  Ga naar de instellingen, naar privacy, naar microfoon en zet hier de button aan voor de Furby app. Probleem opgelost!

Een reactie toevoegen: