23 november 2016

Withings Home camera (review)

Withings Home Camera

Door de fraaie behuizing met echt hout is de Withings Home camera een van de eerste IP beveiligingcamera’s die ook zelf gezien mag worden. De afgelopen weken hebben we op de appletips redactie de Withings home camera uitgebreid getest.

De Withings Home camera is een bijzondere camera, want hij kijkt niet alleen om zich heen, maar luistert ook nauwkeurig en meet zelfs de luchtkwaliteit in huis met een geïntegreerde sensor. Als extra is de camera ook voorzien van een babyfoonfunctie met nachtlampje en kun je een slaapliedje inschakelen, dit allemaal vanaf afstand te monitoren en activeren via de speciale Home iOS app.

Het aanmelden van een IP Camera op je netwerk is in veel gevallen problematisch en vereist kennis van netwerken. Met de Withings Home camera is dit binnen enkele minuten gefixed, de iOS app maak via Bluetooth verbinding met de camera en stuurt hierna de Wi-Fi instellingen van je iPhone door naar de camera. Na enkele ogenblikken zullen de eerste beelden verschijnen in de app. Ben je buiten het bereik van je eigen Wi-Fi netwerk? Geen probleem, de camera is bereikbaar vanaf locatie mists je beschikt over een (mobiele) internet verbinding.

Withings Home Camera homemade

Withings levert de camera met een speciaal schaaltje, waarin je het apparaat eenvoudig in iedere gewenste hoek kunt plaatsen, door magneten blijft de camera op zijn plaats staan. Home heeft geen aan- uitschakelaar en is dus in altijd actief. Op momenten dat er privacy nodig is, kan je de houten behuizing een kwartslag draaien, zodat de lens wordt afgedekt.

De camera is voorzien van een 5 megapixels CMOS sensor. Dankzij de groothoeklens met een kijkhoek van 135º en infrarood-nachtzicht zijn de beelden en opnames zowel overdag als in het donker van bijzonder hoge kwaliteit.

home full view tithings

Wanneer de camera beweging of geluid detecteert, ontvang je op je iPhone direct een melding. Je kan dan onmiddellijk de video te zien van het ‘event’, zodat je de ernst van de situatie kan inschatten. Beschik je over een Apple Watch dan kun je de beelden onmiddellijk ook daarop bekijken dankzij een geanimeerde gif.

Withings Home Camera Apple Watch

Alle evenementen samen vormen een videodagboek (journal) die je kunt bekijken. Verder biedt de app ook een video-tijdlijn waarmee je snel door de opnames van de laatste 48 uur kan scrollen. Wil je een langere tijd terug kunnen kijken dan moet je een additioneel abonnement aanschaffen. De kosten hiervan zijn € 7,95 voor 7 dagen of € 19,99 voor 30 dagen geschiedenis.

De bewegings- en geluidsensor van de camera is zeer gevoelig. Hierdoor is het mogelijk dat je een valse melding ontvangt. Deze meldingen kunnen worden veroorzaakt door veranderingen in het (zon)licht of geluiden van buiten (bijvoorbeeld een dichtslaande auto-deur). De iOS applicatie beschikt over de mogelijk om de gevoeligheid aan te passen, echter bleven we enkele valse meldingen per dag ontvangen. Via de app kun je snel de push-meldingen uitschakelen, aan te raden wanneer je thuis bent.

Withings Home Camera app touch id

Met behulp van de app kun je op elk moment live meekijken en luisteren in de ruimte die door de camera wordt bewaakt. De camera is voorzien van twee-weg audio, leuk om je huisdier of huisgenoten op afstand toe te spreken.

Op de live beelden in de app kun je tot wel 12x inzoomen, na het inzoomen zal het beeld direct door app worden geoptimaliseerd wat resulteert in verbluffende heldere beelden met veel detail.

Een bijzondere functie van de camera is de geïntegreerde sensor die de luchtkwaliteit in de ruimte meet. Wanneer deze te ongezond (hoog CO2-gehalte) is ontvang je een melding op je iPhone en zal de voet van de camera opvallend rood oplichten. Op dat moment wordt het tijd om een raam open te zetten. In de app kun je ook de historie van de luchtkwaliteit bekijken.

Withings Home Camera luchtkwaliteit

Zijn er jonge kinderen in je gezin, dan kun je de camera inzetten als babyfoon. Dankzij de infrarood nachtzicht functie zie je in een donkere slaapkamer of je kind aan het spoken is. Mocht dat het geval zijn dan kun je via de iOS app een paar rustgevende woorden fluisteren, het ingebouwde nachtlampje of zelfs een slaapliedje activeren.

Withings Home Camera babylampje

Op de redactie hebben we al veel verschillende IP camera’s voorbij zien komen. De Withings home camera is op het gebied van beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden zeker een van de beste tot nu toe! Een iPhone is geen vereiste, maar wel aan te raden, je kunt de Withings Home camera app ook installeren op je iPod Touch of iPad.

De Withings Home camera kun je via verschillende webwinkels bestellen, hieronder een overzicht.

Whitings Store
CentralPoint
Coolblue
Media Markt
Bol.com
Apple Online Store

Nokia Home Cam - Video & Air Quality Monitor
Nokia Home Cam - Video & Air Quality MonitorApple Watch app
Categorie: Lifestyle, Health & Fitness
Ontwikkelaar: Nokia Apps Distribution LLC
TV, iPad & iPhone  4+  55 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • René

  18 december 2015 om 13:59

  Zijn de kosten per maand? Is het ook mogelijk de opname rechtstreeks in icloud te zetten?

 • Wesley Fabry

  18 december 2015 om 15:12

  Vanaf 7,95 per maand, extra camera kost €5 per maand extra. Maar je kunt hem ook ‘gratis’ gebruiken tot 48u terugkijken. Je kunt niet opslaan in iCloud, withings heeft haar eigen server.

 • René

  18 december 2015 om 18:08

  Zijn de kosten per maand? En kun je de gegevens ook opslaan in iCloud?

 • René

  19 december 2015 om 10:35

  Wesley, dank voor de reactie. Jammer dat je daar voor moet betalen als je zelf ruimte genoeg in de icloud hebt die je al betaald. Ik zoek wel een camera die goed is en waar het wel kan.

 • Ronald

  14 november 2016 om 0:14

  Ik twijfel tussen deze en de netgear Arlo en eventueel een foscam. Ik zou graag willen weten of ik de beelden (van bijvoorbeeld een specifiek moment) ook van hun cloudserver kan downloaden om thuis te bewaren of om eventueel aan de politie te kunnen overhandigen? De kijkhoek en beeldkwaliteit van deze spreken mij enorm aan, maar de Arlo geeft standaard 7 dagen opslag erbij en de foscam heeft geen cloud nodig met een opslag abonnement.

 • Wesley Fabry

  14 november 2016 om 7:06

  @ronald de beelden van de Home camera kun je gewoon exporteren en bewaren. In de app open je de gebeurtenis en tik je bovenin op de deelknop. Daar kies je dan gewoon ‘bewaren in filmrol’ of kopieer naar iCloud Drive etc. Standaard kun je gratis tot 2 dagen terugkijken, dus dan heb je altijd wel de beelden. Als je op vakantie bent kun je eventueel tijdelijk een abo afsluiten voor een langere periode.

 • Ronald

  14 november 2016 om 18:42

  @wesley. Dank je wel. Daar kan ik wat mee. Mag ik je nog een vraag stellen? Kan hij alleen ergens op staan of zijn de magneten van het plateautje sterk genoeg om hem ook op de kop (plafond) op te hangen? (Kan hij uberhaupt verticaal omgekeerd worden qua beeld). En die twee dagen terug kijken, is dat echt volledige filmtijd of is dat alleen als timelapse? En kan je ook de beelden live bekijken via een browser of gewoon op de imac of macbook? Zou jij zelf zoiets aanschaffen of eerder voor een foscam gaan (waarvan ik lees dat de compatibiliteit met apple gewoonweg slecht is).

 • Ronald

  14 november 2016 om 19:27

  Oh… en heeft (krijgt) de camera ook een URL die ik in bijvoorbeeld een app als dvr.webcam kan toevoegen om via zo’n (externe) app de camerabeelden te bekijken?

 • Wesley Fabry

  15 november 2016 om 7:29

  @ronald met al die wensen, dan kun je beter uitkijken naar een andere (professionele) camera van HD kwaliteit. De prijzen liggen dan wel rond de €400-500. Over de withings: de magneten zijn niet sterk genoeg, alleen rechtop. Alleen timelapse, met abo is dit film. Geen browser of url, denk ook niet dat er al apps bestaan voor mac en pc. Wij/ik hebben twee withings home camera’s in huis. Deze zijn meer bedoeld om de hond in de gaten te houden als we er niet zijn en uiteraard ook beveiliging. De beelden zijn perfect, zelfs in timelapse. Vergeet niet dat withings home een consumenten camera is, vooral bedoeld om te kijken of de kinderen thuis zijn, op de kinderkamer en de woning in de gaten houden als je er niet bent. Maar hoogstaande beveiliging, neen. Als je dat wil moet je echt honderden, zo niet duizenden euro’s betalen. Maar dan nog, dan heb je beelden? Dat wil dan helaas nog niets zeggen. Het werkt helaas allemaal niet zoals in de film. Beter een goed alarm, dan een peperdure camera 😉

 • Ronald

  16 november 2016 om 17:19

  Wesley. Dank je wel. Ik denk dat ik dan voor de foscam r2 ga. Die heeft toch alles wat ik zoek en is ook zeer betaalbaar (€125,-)

 • Frances

  7 maart 2017 om 13:35

  Ik heb in nov/dec 2015 een Withings Home camera gekocht, deze is nu defect. Waar kan ik terecht? Toen bij BelCompany gekocht. BelCompany is inmiddels Vodafone maar daar kunnen ze me niet helpen.
  Ik mag het nu zelf uitzoeken… iemand een tip???
  Alvast bedankt
  Groeten Frances

 • Wesley Fabry

  7 maart 2017 om 13:46

  @Frances volgens mij moet het bedrijf die het andere bedrijf overneemt ook dit soort dingen overnemen. Beste is contact op te nemen met de consumentenbond of deze vraag stellen op het radar-forum: https://radar.avrotros.nl/forum/

 • Dick Overdijk

  27 maart 2017 om 17:37

  Ik heb sinds twee jaar een Withings Home. Na een jaar was hij kapot. De service van Withings was perfect. Werd zonder kosten omgeruild. Nu, 13 maanden later is hij weer stuk. Blijft alleen oranje branden. ipad kan hem niet vinden. Een berichtje gestuurd naar Withings. Ik kreeg bericht terug dat ik een nieuwe kon bestellen met 25% korting. Ik wilde graag weten of hij gerepareerd kon worden. Hoe vaak ik ook schrijf…. ze reageren niet eens meer. Echt te gek voor woorden !!! Ik hoopte dat repareren minder geld zou kosten. Dus ja, koop geen artikelen bij Withings. Ze laten je gewoon barsten.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!