12 februari 2013

iOS: Handmatig Siri commando’s aanpassen

ios6-siriSiri is in sommige dingen erg handig in gebruik. Helaas is het wel zo dat we bij het gebruik ervan ons Engels/Nederlandse accent soms wat in de weg zit wat resulteert in een fout commando. Siri is op het moment van schrijven helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Wanneer je iets inspreekt zal Siri je commando's analyseren en proberen deze te verwerken Dat is vanzelfsprekend de uiteindelijke bedoeling, echter wanneer Siri je niet begrijpt is het mogelijk om het commando handmatig aan te passen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Siri kun je activeren via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri. Om Siri vervolgens te gebruiken druk je gedurende enige momenten te drukken op de home-button en spreek je commando uit.

siriwijzigen

Wanneer Siri je niet begrijpt, maar je wel wilt dat Siri het juiste commando uitvoert? Tap je gedurende enige momenten op het tekstveld waar jou commando beschreven staat. Vervolgens kun je hem eenvoudig aanpassen met het toetsenbord op je iPhone of iPad.

Misschien is met de bovenstaande tip, het 'Siri gevoel' er een beetje af, maar vergeet niet dat de Nederlandstalige Siri naar verwachting niet lang meer op zich zal laten wachten!

Meer tips over Siri kun je hier terugvinden.Reacties


 • Aster

  12 februari 2013 om 10:10

  Handige tip! Maar:druk je gedurende enige momenten te drukken

 • Laurens

  12 februari 2013 om 15:36

  Kijk, dat is nog eens een handige tip! Die gaat zeker (en helaas ook vrij vaak) van pas komen. Bedankt!

 • Thomaz

  15 maart 2013 om 13:00

  Bij mij werkt dat niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!