12 februari 2013

iOS: Vijf handige leestips voor iBooks

iBooksDe iPad (mini) is een apparaat dat vele voordelen kent, eenvoudig je e-mails nakijken, surfen op het web of tal van andere applicaties gebruiken om het online leven eenvoudiger te maken. Naast deze functies wordt de iPad ook steeds meer gebruikt als e-reader.

Eenvoudig al je favorieten boeken in één bibliotheek verzameld en handig te lezen via het superscherpe Retina-scherm. De onderstaande tips maken het gebruik van iBooks nog handiger en verbeteren de leeservaring.

Snel navigeren:

Misschien zijn je ooit al eens opgevallen, maar heb je geen flauw idee waarom die zwarte bolletjes beneden iedere pagina staan. Deze zorgen ervoor dat je snel en eenvoudig kan navigeren naar een andere pagina. De bolletjes kun je activeren door éénmaal te tappen op het scherm en vervolgens te tappen op het donkerbruine rechthoekje. Beweeg deze nu naar links of rechts om te navigeren door de verschillende pagina's van het boek, hierbij worden ook de hoofdstukken aangegeven.

Lettertype:

Standaard is het Iowan-lettertype geactiveerd in de iBooks applicatie. Wanneer je deze storend vindt of liever een ander lettertype wilt gebruiken dan kun je dit eenvoudig doen door op de twee A's in de navigatiebalk te tappen. Selecteer vervolgens de optie 'Lettertype'. Hier heb je de keuze uit 7 verschillende lettertypes. Daarnaast kun je de tekst ook vergroten door op de grote A te tappen, de tekst kan kleiner gemaakt worden door op de kleine A te tappen.

lettertype-ibooks

Thema:

In iBooks is het mogelijk drie verschillende thema's te activeren genaamd: Wit, Sepia en Nacht. Standaard is het witte thema geactiveerd. Dit wil zeggen dat de letters zwart zijn en de pagina's wit. Daarnaast kun je ook Sepia actieveren, hierdoor worden de pagina's lichtbruin. Wanneer je Nacht activeert worden de pagina's zwart en de letter wit. Dit thema is ideaal wanneer je je in een donkere ruimte bevindt of in het felle zonlicht. Thema's kun je wijzigen door in de navigatie balk te tappen op de twee A's en vervolgens de optie 'Thema's' te selecteren.

Leesstijl:

Er zijn drie leesstijlen beschikbaar in iBooks, zo kun je het boek lezen als boek, schermvullend of scrollend. Standaard is de boekleesstijl geactiveerd. Hierdoor verschijnt er rondom iedere pagina een kleine boekrand. Wanneer je de schermvullende weergave activeert verdwijnt deze boekrand en heb je meer ruimte voor je tekst. Als laatste kun je de optie 'Scrollen' activeren. Hier verdwijnt het 'boekgevoel' wel want je kunt al scrollend het boek lezen zonder pagina's om te slaan.

leesstijl-ibooks

Helderheid:

Één van de handige opties in iBooks is de mogelijkheid om onmiddellijk de helderheid van het scherm aan te passen vanuit de applicatie. Op deze manier kun je onmiddellijk reageren op te veel omgevingslicht. De helderheid kan worden aangepast door te tappen op de twee A's in de navigatie balk en vervolgens de schuifbalk naar links of rechts bewegen.

Screencast:

iBooks
iBooksCategorie: Books, Reference
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  1 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer tips over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!