14 februari 2013

Navigeren door het Dock met behulp van toetscombinaties

Het Dock geeft je eenvoudig toegang tot applicaties op de Mac en geeft daarnaast ook aan welke applicaties er actief zijn. Met behulp van het Dock kun je ook snel toegang krijgen tot mappen, bestanden, applicaties, enzovoorts. De meeste Mac gebruikers zijn er al van op de hoogte dat je enorm veel functies en opties kunt uitvoeren met behulp van toetscombinaties in OS X.

Het is ook mogelijk om met behulp van toetscombinaties te navigeren door het Dock. Door gebruik te maken van bepaalde toetsen is het mogelijk om Applicaties te openen, afsluiten, extra opties te openen, verbergen, enzovoorts. Wanneer je gebruik wilt maken van het toetsenbord in het Dock dan dien je deze optie eerst te activeren met de toetscombinatie ctrl + fn + F3.

Dock-toetscombinatie

Zodra je de toetscombinatie hebt uitgevoerd wordt het Dock actief en kun je onderstaand overzicht gebruiken om te navigeren in het Dock met behulp van het toetsenbord.

[ahm-wp-tabular id=60425 template=Web2]

Telkens wanneer je deze toetscombinatie wilt gebruiken in het Dock dien je deze te activeren met de toetscombinatie ctrl + fn + F3. Zonder deze activatie zullen de toetscombinaities niet werken in OS X.

Meer tips voor het Dock kun je hier terugvinden.Reacties


  • roland

    16 februari 2013 om 10:53

    je kan ook ctrl + fn + f2 doen en dan navigeer je door de status balk bovenaan

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!