27 september 2017

iOS 11iOS 11 en High Sierra: Siri gebruiken door te typen in plaats van praten

Siri icoon 2017

Siri is ontzettend handig in gebruik, echter vinden ook veel mensen het vervelend om tegen hun iPhone of Mac te praten. Daar kun je vanaf iOS 11 en macOS High Sierra eindelijk verandering in brengen. Het is namelijk mogelijk om Siri te gebruiken door te typen in plaats van de spreken.

Het was een grote wens van veel gebruikers, door Siri typend te maken zal de functie wellicht meer gebruikt gaan worden. De optie is niet terug te vinden in de instellingen voor Siri, maar in de toegankelijkheidsopties. Helaas is er één nadeel, je moet kiezen voor commando's en vragen typen of deze stellen met behulp van spraak. Je kunt helaas niet beide toepassen, uiteraard kun je vragen wel dicteren (tekst).

Siri gebruiken door te typen activeren in iOS 11

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Toegankelijkheid'
• Open de optie 'Siri'
• Schakel 'Typ vragen aan Siri' in

Door nu de thuisknop ingedrukt te houden kun je Siri activeren en krijg je direct de mogelijkheid om je vraag of commando te typen. Siri zal antwoorden volgens de gebruikelijke manier. Op een iPhone X activeer je Siri door de aan/uit-knop in te drukken.

Siri vragen typen ipv praten

Vragen typen aan Siri op een Mac activeren

Vanaf macOS High Sierra kun je ook je vragen typen aan Siri in plaats van spraak. Dit kun je activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toegankelijkheid ▸ Siri ▸ Schakel de optie 'Activeer 'Typ vragen aan Siri' in. Zodra je Siri activeert kun je jouw vraag of commando typen.

Lees ook: Schermafbeeldingen maken, bewerken of snel opslaan in iOS 11


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


 • S.G. Maasdam

  28 september 2017 om 1:46

  Ik vind het een krom verhaal, lees het nog erns na, wsnt ik vrasg mij nu nig steeds af, is het nu en typen en spreken bij commando’s en vragen of is het dan alleen het één of alleen het ander?

 • Wesley Fabry

  28 september 2017 om 6:36

  Wanneer je ervoor kiest Siri al typend te gebruiken kun je deze niet meer benaderen via spraak. Het is dus typen of spraak.

 • Dennis

  28 september 2017 om 11:26

  Ondanks deze functie blijft siri gewoon uit, als ik tegen Siri zeg zoek dit kan ik net zo goed Safari openen en gaan typen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!