18 juni 2017

iOS 11iOS 11 en High Sierra: Siri gebruiken door te typen in plaats van praten

Siri icoon 2017

Siri is ontzettend handig in gebruik, echter vinden ook veel mensen het vervelend om tegen hun iPhone of Mac te praten. Daar komt vanaf iOS 11 en macOS High Sierra eindelijk verandering in. Vanaf deze versies is het mogelijk om Siri te gebruiken door te typen in plaats van de spreken.

Het was een grote wens van veel gebruikers, door Siri typend te maken zal de functie wellicht meer gebruikt gaan worden. De optie is niet terug te vinden in de standaard instellingen voor Siri, maar in de toegankelijkheidsopties. Toch is het een optie die wellicht een hoop mensen zullen activeren. Er is echter één nadeel, je moet kiezen voor commando's en vragen typen of je deze stellen met behulp van spraak. Je kunt helaas niet beide toepassen, uiteraard kun je vragen wel dicteren (tekst).

Siri gebruiken door te typen activeren in iOS 11

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Toegankelijkheid'
• Open de optie 'Siri'
• Schakel 'Typ vragen aan Siri' in

Door nu de thuisknop ingedrukt te houden kun je Siri activeren en krijg je direct de mogelijkheid om je vraag of commando te typen. Siri zal antwoorden volgens de gebruikelijke manier.

Siri vragen typen ipv praten

Vragen typen aan Siri op een Mac activeren

Vanaf macOS High Sierra kun je ook je vragen typen aan Siri in plaats van spraak. Dit kun je activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toegankelijkheid ▸ Siri ▸ Schakel de optie 'Activeer 'Typ vragen aan Siri' in. Zodra je Siri activeert kun je jouw vraag of commando typen.

iOS 11 en macOS High Sierra worden dit najaar verwacht, de publieke beta's zijn nu beschikbaar voor iPhone, iPad en Mac (klik hier voor meer informatie). Welke apparaten iOS 11 ondersteunen en wat er allemaal nieuw is vind je terug in onze uitgebreide iOS 11 FAQ, waarin een hoop vragen worden beantwoord en nieuwe functies worden besproken.

Lees ook: Kom alles te weten over macOS High Sierra in deze FAQ

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!