14 april 2015

iOS 8iOS: Siri commando’s aanpassen

Siri logo iOS

Iedereen heeft ondertussen kennis kunnen maken met de Nederlandstalige Siri, het is een functie die in sommige dingen erg handig in gebruik is. Helaas is het wel zo dat we bij het gebruik ervan ons Nederlandse accent soms wat in de weg zit wat resulteert in een fout commando.

Wanneer je iets inspreekt zal Siri je commando's analyseren en proberen deze te verwerken. In de meeste gevallen gaat dat goed, maar soms worden cruciale woorden verkeerd geïnterpreteerd. Dan heb je de mogelijkheid om het commando handmatig aan te passen.

Siri kun je activeren via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri. Om Siri vervolgens te gebruiken druk je gedurende enige momenten op de thuisknop (home-button) en spreek je commando uit.

siribewerken

Wanneer Siri je niet begrijpt, maar je wel wilt dat Siri het juiste commando uitvoert? Tap (tik) op het commando dat je wilt bewerken. Het toetsenbord verschijnt en je kunt hem eenvoudig aanpassen. Tap op gereed en Siri zal het commando opnieuw uitvoeren.

Meer over Siri kun je hier terugvinden.Reacties


 • Kurt Tavernier

  14 april 2015 om 10:53

  ik heb een probleem met Siri op m’n iPhone 6. Het de update gedaan en Siri werk wel maar de spraak is er niet bij, dus alleen de geschreven tekst. In alle andere talen wel spraak maar niet in het Nederlands. Op m’n iPad werkt het wel. Is er toevallig iemand met hetzelfde probleem en hoe is dit op te lossen?
  Hartelijk dank

 • ThinkAboutIt

  14 april 2015 om 18:06

  Ik zou graag met siri 3G aan en uit willen zetten, maar als ik tegen siri ‘zet 3G uit’ zeg dan schakelt hij mobiele data uit, wat ik nu juist aan wil laten…
  iemand een idee?

 • Jersche

  14 april 2015 om 21:47

  Beste Kurt, al in instellingen de taal aangepast?

 • Julian

  14 april 2015 om 22:02

  @Kurt

  Ga naar instellingen-algemeen-toegankelijkheid-VoiceOver-spraak

  Verzet het standaard dialect in het Nederlands of naar Belgisch en terug.

  Het werkt ook om een taal toe te voegen en weer te verwijderen. Hierna krijg je weer feedback van Siri.

  Succes

 • Daniël uit Rotterdam

  14 april 2015 om 23:06

  Misschien raar gedacht, maar waarom kan je Siri niet (alleen) typend benaderen? De Engelse versie is echt handig en uitgebreid alleen het inspreken is lastig… En typend corrigeren is niet het meest ideaal dan…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!