14 mei 2016

MUSICCarPlay: Apple Music en Beats 1 luisteren in de auto

Apple music logo en videohandleidingen

Apple Music en het bijhorende radiostation Beats 1, zijn uiteraard ook te beluisteren via CarPlay, vanaf iOS 9.3 is het zelfs mogelijk om de 'Voor jou' en 'ontdekken' tabbladen te raadplegen vanuit het entertainmentsysteem van je auto.

Iedereen die een Apple Music abonnement heeft kan de functie gebruiken in de auto in combinatie met CarPlay. Open de Muziek applicatie en het muziekfeest kan beginnen. De opties zijn te vergelijken met de iOS versie van Muziek op je iPhone en vragen eigenlijk geen extra uitleg.

Het meest gebruikte tabblad in Muziek zal ongetwijfeld 'Bibliotheek' zijn, hiermee kun je snel jouw persoonlijke iCloud-muziekbibliotheek raadplegen en nummers afspelen.

Carplay in Apple Music

Via dit tabblad kun je snel alle nummers raadplegen, maar ook artiesten, afspeellijsten, albums, genres en meer. Tijdens het afspelen van een nummer kun je op de drie bolltejes tikken om het nummer bijvoorbeeld te markeren als favoriet. Meer informatie over het gebruik van muziek in combinatie met CarPlay lees je hier terug, deze informatie is ook geschikt voor mensen die geen abonnement hebben op Apple Music.

Huidige Apple Music nummer in Carplay

Apple Music functies 'Voor jou' en 'ontdekken' raadplegen via CarPlay

Vanaf iOS 9.3 is het mogelijk om de functies 'Voor jou' te raadplegen via het entertainmentsysteem van je auto in samenwerking met CarPlay. Vanaf iOS 10 is daar ook 'Ontdekken' bijgekomen. Open de Muziek applicatie en tik op de tabbladen, hier heb je de mogelijkheid om nieuwe muziek te ontdekken. Handig als je even aan het wachten bent op iemand in de auto.

Carplay muziek voor jou

Beats 1 en radio luisteren

Uiteraard kun je ook 'radio' en Beats 1 luisteren vanuit je auto met behulp van CarPlay, open de Muziek applicatie en selecteer het tabblad 'Radio'. Hier kun je 'Beats 1' selecteren om dit direct te luisteren, de overige radio’s zijn geen radio’s zoals Radio 2 of 3FM, meer info over deze radio’s lees je hier terug.

Lees ook: Hoe werkt de interface van Carplay

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: