9 oktober 2017

iOS 11iOS 11: Meldingen voor App reviews en beoordelingen uitschakelen

new app store logo, beta

Je bent ze ongetwijfeld al eens tegengekomen in apps, meldingen om je aan te sporen een review (recensie) te schrijven over de app. Onmiddellijk kun je deze een waardering geven (sterren) en eventueel de App Store openen om een review te schrijven.

Veel iOS gebruikers ervaren dit als storend, zeker omdat nu steeds meer apps dit gaan gebruiken. Gelukkig kun je vanaf iOS 11 deze meldingen uitschakelen zodat je ze voor geen enkele app meer ontvangt.

Meldingen voor app reviews uitschakelen in iOS

• Open Instellingen
• Navigeer naar iTunes en App Store (kan ook via je naam)
• Schakel de optie 'Beoordelingen en recensies' uit

meldingen voor App reviews en beoordelingen uitschakelen

Vanaf dit moment zal je geen meldingen meer ontvangen voor waarderingen en recensies binnen apps. Uiteraard kun je nog altijd een beoordeling geven aan een app. Open hiervoor de App Store en zoek naar de app die je wilt beoordelen (bijvoorbeeld onze at-app). Scrol omlaag tot je de beoordelingen te zien krijgt. Tik op de sterren om een beoordeling te geven en kies voor 'Schrijf recensie' om een review over de app te plaatsen.

Lees ook: Meerdere apps tegelijkertijd verplaatsen met drag & drop

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


  • Rutger

    9 oktober 2017 om 23:12

    Gaat hier natuurlijk alleen om apps die gebruik maken van de SKStoreReviewController API van Apple en niet om apps die nog gebruik maken van een zelf gebouwd systeem voor het beoordelen van apps.

    Voordeel van de API van Apple is ook dat de vraag maar 3x per jaar kan worden gesteld en dat alle andere manieren met de komst van iOS 11 niet meer zijn toegestaan. Bij de Autoscout24 app werd ik een beetje gek van die meldingen die na elke update verschenen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!