28 juli 2017

iOS 11iOS 11: Meerdere apps tegelijkertijd verplaatsen met drag & drop

iOS logo donker

Vanaf iOS 11 is het eindelijk mogelijk om meerdere apps tegelijk te verplaatsen op het beginscherm van je iPad, maar ook van je iPhone. Drag & drop is een nieuwe optie die vooral bedoeld is voor de iPad, met de nieuwe functionaliteit is het mogelijk om foto's, teksten, bestanden en meer van de ene naar de andere app te slepen.

Drag & Drop komt ook naar de iPhone, alleen in een beperkte vorm. Zo kun je bijvoorbeeld wel tekst kopiëren en slepen binnen een app, maar niet naar een andere app. Markeer een tekst en sleep vervolgens de gemarkeerde tekst naar een andere plek binnen de app, bestand of notitie. Daarnaast kun je op een iPhone, net zoals op een iPad, eenvoudig meerdere apps op het beginscherm verplaatsen.

Meedere apps tegelijk verplaatsen vanaf iOS 11

• Leg je vinger op een app (niet drukken!)
• Houdt je vinger op de app tot deze gaat wiebelen
• Laat los en sleep vervolgens een app die je wil verplaatsen
• Stop even met slepen en laat je vinger op het scherm
• Tik met een andere vinger de andere apps aan die je wil verplaatsen

iOS 11: Meerdere apps tegelijkertijd verplaatsen met drag & drop

De apps die je nu aantikt worden toegevoegd aan de app waarmee je het slepen bent gestart. Zodra je alle apps hebt gekozen kun je het slepen voorzetten en alles apps plaatsen op een nieuwe plek of pagina. Het is niet mogelijk om één of meerdere mappen op deze manier te verplaatsen.

Drag & Drop op een iPad

Vanaf iOS 11 komt Drag & Drop naar de iPad. Dit werkt erg eenvoudig, tik op je scherm en sleep teksten, foto’s en bestanden van de ene app naar de andere. Deze feature is speciaal afgestemd op het grote Multi‑Touch-display van de iPad. Apple zegt dat je zowat alles wat je op het scherm ziet, kunt verslepen. Het vraagt vooral enige oefening, maar dan zijn de voordelen wel groots.

iOS 11 wordt dit najaar verwacht, de publieke beta is nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch (klik hier voor meer informatie). Welke apparaten iOS 11 ondersteunen en wat er allemaal nieuw is vind je terug in onze uitgebreide iOS 11 FAQ, waarin een hoop vragen worden beantwoord en nieuwe functies worden besproken.

Lees ook: Nieuwe iOS 11 functies die Apple niet heeft verteld

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!