14 januari 2017

iOS: Apparaten loskoppelen van iCloud via iPhone of iPad

icloud icon retina nieuw

Wie een iPhone, iPad, Mac of ander Apple apparaat heeft kan er eigenlijk niet meer omheen, iCloud. Deze 'dienst' staat centraal en wordt gebruikt voor verschillende doeleinde. Van het synchroniseren tussen apparaten tot het bewaren van een reservekopie. Meer over iCloud lees je terug in deze handleiding.

Op elke apparaat wordt je gevraagd in te loggen met je Apple ID (iCloud), al deze apparaten staan in verbinding met elkaar. Dit zijn dan ook vertrouwde apparaten en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij twee-factor-authenticatie (meer info). Wanneer je niet meer in het bezit bent van een apparaat moet je deze loskoppelen van je iCloud en Apple ID. Dit kan tegenwoordig via iOS zelf op een iPhone of iPad.

Apparaten loskoppelen van iCloud in iOS

• Open Instellingen
• Navigeer naar iCloud
• Tik bovenin op je account
• Vul eventueel je wachtwoord in
• Tik vervolgens op 'Apparaten'

apparaten-verwijderen-icloud-ios

Vervolgens wordt er lijst geopend met alle apparaten die gekoppeld zijn aan je iCloud en Apple ID. Tik op het apparaat voor meer informatie. Zo kun je het serienummer opvragen, maar ook de versie die is geïnstalleerd. Tik onderaan op 'Verwijder apparaat' om het product los te koppelen van je iCloud account.

Geen toegang tot deze instellingen? Open dan deze webpagina in een browser en log in met je Apple ID. Klik bij 'Apparaten' op het toestel dat je wilt verwijderen en kies voor 'Verwijder'.

Bekijk ook:
Een Mac gereedmaken voor verkoop
Een Apple Watch gereedmaken voor verkoop
Een iPhone, iPad of iPod Touch gereedmaken voor verkoopReacties


 • Rob

  15 januari 2017 om 13:18

  Hoi Wesley,

  Is die oude supportprofile pagina er niet meer waar je “ALLE” devices zag die je hebt ongeacht of je wel of niet verbonden bent met je iCloud account? Nu zie je alleen die waar je mee bent ingelogd.

 • Wesley Fabry

  15 januari 2017 om 15:44

  @rob klopt, deze zijn onlangs gewijzigd. Beste is je apparaten controleren via Apple ID of iCloud. Maar inderdaad dingen zoals een Apple pencil of airport kun je op deze manier (voorlopig) niet meer bekijken.

Een reactie toevoegen: