21 juli 2013

Safari: Automatisch meerdere tabbladen openen bij een nieuw venster

safari-png1 iconBij het openen van een nieuw venster of tabblad in Safari wordt automatisch de ingestelde startpagina weergeven of de top-sites functie. Dit kun je instellen via Safari ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ Startpagina. Het is ook mogelijk om meerdere pagina's tegelijkertijd weer te geven bij het openen van een nieuw venster. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open alle gewenste webpagina's die je graag als 'startpagina' wilt gebruiken bij het openen van een nieuw venster. Open de webpagina's en gebruik hiervoor meerdere tabbladen. Navigeer vervolgens naar de menubalk en selecteer de optie 'bladwijzers'.

tabbladenmeer

Selecteer hier de optie 'Voeg bladwijzers toe voor deze X tabbladen' en plaats deze vervolgens in een (nieuwe) bladwijzermap.

Open hierna Safari ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen. Selecteer bij 'Open nieuwe vensters met' de optie 'Kies tabbladenmap'. Kies hier de zojuist bewerkte map en bevestig met de 'kies-knop'. Wanneer je nu een nieuw venster opent worden automatisch de ingesteld tabbladen geopend.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • Bas

    28 mei 2014 om 23:22

    Als ik via Safari een bestand download, krijg ik automatisch een nieuw LEEG tabblad in Safari. Ik begrijp niet waarom en ook niet hoe ik het uit kan zetten. Hebben jullie misschien nog tips aub… ???

Een reactie toevoegen: