14 november 2014

YosemiteYosemite: Recente contacten snel selecteren via het deelmenu

contacten applicatie logo OS X

Naast iOS 8 heeft Apple ook in OS X Yosemite de 'recent' functie toegevoegd. Hierdoor kun je snel webpagina’s, bestanden en andere content delen met contactpersonen die je al eerder hebt benaderd. De 'Recent-lijst' is bijna overal te raadplegen via de deel-knop die je vrijwel overal terug kan vinden in OS X.

Een aantal voorbeelden zijn Safari, Finder, Notities, enzovoorts. Onderaan dit deelmenu vind je de 'Recent' optie terug. Door een contactpersoon te selecteren wordt onmiddellijk de gedeelde content via deze wijze gedeeld.

Je zal merken dat achter de contactpersoon een deel-optie staat, dit wil zeggen dat je via deze methode de content deelt. Staat er 'E-mail' achter de persoon, dan wil dat zeggen dat je de content via een e-mailbericht gaat delen.

recentosx

De recent functie wordt automatisch opgebouwd door het deel-gedrag van je Mac en personen. Deel je vaak met een persoon via berichten zal deze worden gekozen, andere via Mail, enzovoorts. Hiermee kun je snel en eenvoudig content delen via de Recent-functie. Helaas is het niet mogelijk deze optie uit te schakelen in OS X. Waarschijnlijk zal hier in de toekomst verandering in komen, vermits Apple dit wel mogelijk maakt in iOS 8.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!