14 november 2014

YosemiteOS X: Spotlight venster op de voorgrond gebruiken

spotlight icon voor OS X/iOS

Spotlight is erg gebruikersvriendelijk geworden sinds OS X Yosemite dankzij de vele nieuwe slimme toevoegingen. Daarnaast is deze niet meer traditioneel te bekijken via het uitklapbare menu uit de menubalk maar prominent aanwezig op je scherm.

In sommige gevallen zou je graag willen dat Spotlight actief blijft terwijl je een andere applicatie opent. Wanneer je nu op een plek klikt buiten het Spotlight venster dan verdwijnt deze onmiddellijk. Via onderstaande stappen kun je het Spotlight venster actief op de voorgrond houden terwijl je een andere applicatie of venster benaderd.

Wil je het Spotlight-venster actief op de voorgrond houden dan dien je met behulp van een secundaire (rechtermuisknop) te klikken op het vergrootglas in de menubalk. Je zal merken dat deze nu gemarkeerd wordt.

spotlightvoorgrond

Door deze handeling blijft Spotlight actief en kun je hem pas deactiveren door tweemaal te klikken op het vergrootglas in de menubalk. Of het hier om een extra functie gaat of om een bug is niet helemaal duidelijk, maar in sommige gevallen kan het erg handig zijn.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!