15 november 2014

YosemiteKleine wijzigingen in OS X Yosemite (deel 5)

OS X Yosemite logo

Batterij

Wie in het bezit is van een MacBook maakt uiteraard gebruik van de aanwezige batterij. Deze dien je op te laden via de meegeleverde kabel en adapter. Echter hoe lang duurt het nog voordat de MacBook volledig is opgeladen? Vanaf OS X Yosemite is dit geen raadsel meer en kun je dit controleren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Energiestand of via het batterij-icoon in de menubalk.

Klik hierop en onmiddellijk zie je hoe lang het nog duurt voordat je MacBook volledig is opgeladen. De tijd is gebaseerd op de huidige processen die je Mac op dat moment uitvoert. Ben je een video aan het bewerken dan zal dit langer duren dan wanneer je bijvoorbeeld alleen maar je berichten aan het controleren bent.

tot volledig opgeladen

Algemeen

Het is je vast al opgevallen dat alle geluiden in OS X Yosemite anders klinken dan voorheen. Bij het ontvangen van een iMessage of bij het wijzigen van het volume (shift⇧ + volumeknop) weerklinkt er een andere toon. Dit past enorm goed bij de nieuwe interface en verhoogt de geberuikerservaring op een positieve manier. Via de voorkeuren van de applicaties kun je het geluid wijzigen en kun je naast de nieuwe geluiden ook kiezen voor de 'klassieke'-versie. Voorbeeld Berichten ▸ Menubalk ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ Geluid voor nieuw bericht.

Telefoon

Met behulp van continuity kun je gesprekken voeren op je Mac via je iPhone. Dit houdt in dat je gewoon kunt bellen met behulp van je Mac, meer info over deze functie vind je hier terug op appletips. Maar wat als je belt naar een klantenservice en je eerst een menu moet doorlopen met nummers? Erg eenvoudig, moet je kiezen voor optie 2, dan kun je nummer 2 op je toetsenbord indrukken om deze waarde door te geven. Op deze manier kun je ook tekens en nummers doorgeven aan een dienst.

nummersselecten tijdens gesprek

Updates

Een update voor OS X is vaak erg belangrijk, zeker wanneer het gaat om een beveilingsupdate. Het beste is dan deze zo snel mogelijk te downloaden en te installeren. Het kan voorkomen dat je dit niet onmiddellijk ziet, daarom is het vanaf OS X Yosemite mogelijk om OS X-updates onmiddellijk te downloaden en te installeren. Dit kun je activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ App Store ▸ Vink hier de optie 'Zoek automatisch naar updates' aan en vervolgens activeer je de optie 'Installeer OS X-updates'.

Haal meer uit OS X Yosemite met de 'Kleine wijzigingen'.
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige OS X Yosemite tips voor de Mac worden besproken. De verschillende delen, kun je hier teruglezen.Reacties


 • beko

  15 november 2014 om 13:21

  Over het kunnen telefoneren via de Apple apparaten in een netwerk.Zelf bevalt dit mij uitstekend.Stel je IPhone is even moeilijk op te nemen dan kun je zo opnemen op welk Apple apparaat ook. Uitbellen is zelfs vanaf welk Apple apparaat in het netwerk mogelijk.Maar ik heb toch een vervelende ervaring melden.Ik wordt gebelt dan gaan na enige tijd alle apparaten over met een beltoon. Tot zover niets verkeerd. Maar nu neem ik mijn gesprek aan met mijn IPhone dan blijven de andere apparaten met de beltoon, ook nog verschillende, overgaan. Dus zij allen krijgen wel het gebeld worden commando maar bij aanname gesprek geen commando om dan te stoppen met overgaan. En dit is storend. Terwijl je telefoneert gaat overal nog steeds de beltoon over. Vervelend voor andere mensen. Mijn vraag nu is dit te herstellen?

 • beko

  15 november 2014 om 13:28

  Vervolg eerste melding betreffende telefoneren in hetzelfde netwerk.Het volgende vindt tevens plaats op de Apple apparaten welke niet gebruikt zijn om het gesprek te beantwoorden verschijnt de mededeling “U heeft x maal een FaceTime gesprek gemist”. En dat is weer vervelend vooral als je ook FaceTime gebruikt. Dan weet je niet of je nu wel of geen FaceTime gesprek gemist hebt. Voormij zitten in de nieuwe mogelijkheid telefoneren in netwerk toch nog manco’s.

 • none

  27 november 2014 om 22:21

  Het batterij verhaal hoort niet in deze tip thuis aangezien dit al in Mavericks, Mountain Lion en Lion aanwezig is (of het eerder aanwezig was weet ik niet meer maar zou kunnen). Het is dus niet nieuw sinds Yosemite ;-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!