13 november 2014

YosemiteiTunes 12: Waar is de minispeler en hoe deze gebruiken?

De minispeler, in iTunes 11 werd deze al grondig onder handen genomen en in iTunes 12 is deze strakker dan ooit. Maar waar kun je hem terugvinden? Voorheen kon je hem benaderen via de speciale knop naast de schermvullende weergave, maar in iTunes 12 is deze niet meer aanwezig.

Je kunt de minispeler in iTunes 12 vanaf de mediabalk raadplegen door te klikken op het album in deze balk. In de mediabalk wordt de cover van het album weergegeven, door hier je muisaanwijzer op te plaatsen zal er een icon tevoorschijn komen die de minispeler activeert.

Door hierop de klikken wordt onmiddellijk de minispeler geopend. In de meeste gevallen is dit de cover van het album met daar daaronder extra media-knoppen.

itunes minispeler

Wil je liever de vereenvoudigde weergave kun je onder het kruisje (om het venster af te sluiten) drukken op de twee driehokjes, deze zorgt ervoor dat de minispeler wordt geminimaliseerd of vergroot. Wat kun je met de minispeler? Naast het navigeren door de afgespeelde muziek kun je zoeken via het vergrootglas in bibliotheek.

Door op de de drie bolletjes bovenin te klikken kun je de 'Volgende' lijst raadplegen of zelfs de iTunes Store om meer te zien van de artiest. De minispeler kun je enkel raadplegen wanneer de schermvullende weergave is uitgeschakeld.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


 • Denise

  13 november 2014 om 16:07

  Het icoontje in de mediabalk komt alleen te voorschijn als je geen full screen aan hebt staan.
  Het duurde even voordat ik dat door had.

 • Wesley Fabry

  13 november 2014 om 16:20

  Dat klopt denise, we hadden het vermeld in het artikel :) ‘De minispeler kun je enkel raadplegen wanneer de schermvullende weergave is uitgeschakeld.’

 • marc saanen

  18 november 2014 om 6:45

  Bij het toevoegen van complete albums (mappen) valt het mij op dat het gebeurd dat sommige ervan niet in mappen worden geplaatst maar de nummers steeds “los”. Wat dus heel onoverzichtelijk is. Hoe kun je dit voorkomen ? Mis ik in het albums wellicht een bepaald bestand ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!