5 augustus 2012

10.810.8: De leeslijst functie offline gebruiken

Naast de vele kleine en grote veranderingen in Safari is het vanaf nu ook mogelijk om de leeslijst offline te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat wanneer je beschikt over een internet verbinding je interessante artikels kunt bewaren voor het moment dat internet niet beschikbaar is.

Dit doe je via de 'deel-knop' links van de adresbalk. Zodra een artikel is toegevoegd aan de leeslijst zal de leeslijst knop een blauwe balk laten zien die langzaam volloopt. Dit wilt zeggen dat het artikel lokaal wordt opgeslagen. Hierdoor kun je deze later teruglezen wanneer je geen beschikking hebt over een internet verbinding.

Wanneer je niet verbonden bent met een internet verbinding zal bij het opstarten van Safari aangegeven worden dat Safari geen verbinding kan maken met het internet. Je krijgt wel de optie om gebruik te maken van de leeslijst. Klik op de optie 'Toon leeslijst' om de leeslijst te openen en de opgeslagen artikelen te lezen.

Je zal merken dat Safari tijdens het downloaden van het artikel alleen de belangrijkste elementen heeft gedownload. Advertenties en overige dynamische content op een webpagina worden bijvoorbeeld niet gedwonload. Alle afbeeldingen die in het artikel voorkomen worden wel getoond.

Meer tips voor Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Pieter Sholten

  5 augustus 2012 om 10:46

  Geldt dit ook voor de IPad en IPhone.

 • Biker

  5 augustus 2012 om 11:15

  Helaas is deze offline functie niet te vergelijken met Instapaper of Pocket. Ik had gehoopt dat ik het artikel vanaf mijn Mac verder kon lezen op mijn iPad. Is dit een functie die in iOS 6 verschijnt?

 • macboekje

  5 augustus 2012 om 20:04

  Ondanks de boven gesignaleerde beperkingen vind ik het toch een grote verbetering. Dank voor de waardevolle tip.

 • Frank

  2 mei 2015 om 2:41

  Dit werkt niet op de iPad, zelfs niet met iOS-versie 8.3. En dat vind ik een groot gemis, want op Android-apparaten werkt het wel. Op de iPad krijg je echter de melding dat de pagina niet kan worden weergegeven omdat er geen internetverbinding is.

 • Wesley Fabry

  2 mei 2015 om 10:33

  Toch worden alles leeslijst items offline bewaard en kun je ze zonder internetverbinding raadplegen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!