5 augustus 2012

10.810.8: De nieuwe autosave opties

De auto save functie werd geïntroduceerd in Mac OS X 10.7 Lion. Dankzij deze auto save functie worden alle wijzigingen automatisch bewaart tijdens het bewerken en bij het afsluiten van een document. Onder de noemer auto save vallen ook de functies dupliceren en bewaren.

In Mountain Lion heeft Apple een aantal van de auto save functies uitgebreid en verbeterd, daarbij zijn ze tegemoet gekomen aan de kritiek van de 10.7 gebruikers

Op het moment dat je een document gaat dupliceren dan krijg je direct de mogelijkheid om de naam aan te passen en wordt het duplicaat in dezelfde map als het origineel geplaatst.

Mac OS X zal meerdere versies van een bestand bewaren. Wanneer je snel de laatst geopende versie van een document wilt openen dan kun je dit doen via:

Archief ▸ Vorige versie ▸ laatste geopend

Wanneer je een document nog niet hebt voorzien van een naam (naamloos) dan wordt deze automatisch opgeslagen in iCloud zodat je het document kunt aanpassen vanaf al je apparaten waarop iCloud actief is. Tevens zijn er twee nieuwe toetscombinaties toegevoegd voor het dupliceren en bewaren als.

'Dupliceer' toetscombinatie:

cmd⌘ + shift⇧ + S

'Bewaar als' toetscombinaite:

cmd⌘ + option⌥ + shift⇧ + S

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


  • dirk

    5 augustus 2012 om 19:31

    Wanneer ik save as (option plus dupliceer)gebruik word het origineel document ook mee gewijzigd ondanks ik het onder een andere naam save.iemand enig idee?

  • Johan

    5 augustus 2012 om 23:11

    Klop. Je hebt immers nog steeds ‘versioning’, dus van het origineel wordt ook een nieuwe versie bewaard. Je kunt wel gewoon teruggaan naar de vorige versie. Wat je jezelf moet aanleren is dat je éérst ‘Save as…’ doet, en daarna pas de wijzigingen aanbrengt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!