4 augustus 2012

10.810.8 Features: Safari notificaties

Één van de meest handige toevoegingen in Mountain Lion is het berichtencentrum. Aan de hand van de notificaties kun je snel reageren op een melding of bericht. Naast de applicaties op de Mac kunnen ook webpagina's toestemming vragen om notificaties te plaatsen in het berichtencentrum.

Wanneer je de betreffende webpagina op de achtergrond actief hebt staan is het mogelijk om notificaties te ontvangen. De webpagina gmail.com is hier een voorbeeld van, wanneer je inlogt zal er op het scherm de vraag verschijnen om notificaties in te stellen voor deze webpagina.

Wanneer je een nieuwe e-mail ontvangt in je gmail-inbox krijg je hier een notificatie van in je berichtencentrum. De instellingen voor notificaties binnen Safari kun je terug vinden via:

Safari ▸ Voorkeuren… ▸ Meldingen

Van hieruit kun je altijd of voor een bepaalde tijd de notificaties activeren of deactiveren. Het voordeel hiervan is dat je niet altijd een notificatie ontvangt van bijvoorbeeld de mail op je werk wanneer je thuis bent. Alleen wanneer de webpagina op de achtergrond draait zal er een notificatie binnenkomen. Handig als je aan het wachten bent op een bevestiging van bijvoorbeeld een afspraak.

Meer tips voor het berichtencentrum kun je hier terugvinden.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • vraag

  4 augustus 2012 om 15:59

  Handig

 • Obi

  4 augustus 2012 om 16:43

  Ik zie die gmailoptie nergens?

 • Jasper

  27 augustus 2012 om 10:43

  @Obi
  Dat komt omdat je de website van Gmail nu waarschijnlijk in de “elementaire HTML” weergave ziet. Je moet omschakelen naar “standaard” om deze melding te kunnen zien. Dit kan onderin het scherm als je bent ingelogd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!