2 juli 2013

10.8Leeslijst: Berichten markeren als gelezen

Sinds Safari 6.0 is het mogelijk om de leeslijst offline te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat wanneer je beschikt over een internet verbinding je interessante artikelen kunt bewaren voor het moment dat er geen netwerk beschikbaar is. Dit doe je via de ‘deel-knop’ links van de adresbalk en de optie 'Voeg toe aan leeslijst' te klikken.

De leeslijst kun je openen via Weergave ▸ Toon leeslijst of gebruik je de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + L. Zodra een artikel is toegevoegd aan de leeslijst wordt de titel vet weergegeven, dit wil zeggen dat deze nog niet gelezen is.

In het leeslijst menu heb je twee weergaven mogelijkheden, met de knop 'Alles' is het mogelijk alle berichten weer te geven in de leeslijst. Via de knop 'Nog lezen' kun je alle berichten bekijken die je nog moet lezen.

leeslijstmarkeren

Om een gelezen bericht opnieuw te markeren als "ongelezen" volg je de volgende stappen. Klik met behulp van de rechtermuiknop op het bericht en selecteer de optie 'Markeer als ongelezen'. Het bericht wordt gemarkeerd als ongelezen en dit kun je terugvinden in de OS X versie. Met behulp van iCloud wordt het bericht gesynchroniseerd met je andere apparaten waaronder je iPhone of iPad.

Meer over safari kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!