31 maart 2015

Snel het volgende item raadplegen in de leeslijst

Safari icoon

Met behulp van de leeslijst-functie in iOS en OS X kun je eenvoudig interessante webpagina’s bewaren om deze later te lezen. Dit kun je in iOS en OS X doen door op de deel-knop te tappen/klikken en vervolgens de optie 'Zet in/Voeg toe aan leeslijst' te kiezen.

De items in de Leeslijst wordt offline (lokaal) opgeslagen, zodat je deze ook kun raadplegen wanneer je geen internet verbinding hebt. Handig als je in zulke situaties komt, daarbij kun je snel alles lezen via het 'eindeloos' scrollen.

De Leeslijst raadpleeg je in Safari door in iOS op het boekje te tappen en vervolgens op de bril, in OS X kun je hem eenvoudig raadplegen via 'Weergave ▸ Toon leeslijstkolom'.

leeslijstscrollen

Open een webpagina uit de leeslijst en bekijk deze, scroll vervolgens helemaal naar beneden op deze pagina. Onderaan de pagina zie je al een voorvertoning van het volgende artikel/webpagina. Blijf door scrollen om deze te raadplegen. Deze functie is vooral handig in een schermvullende weergave in OS X en tijdens het offline gebruik.

Meer over Leeslijst kun je hier terugvinden.Reacties


  • Digilike

    2 april 2015 om 8:33

    In de leeslijst zou ik graag een structuur aan willen kunnen maken. Maar dat is volgens mij niet mogelijk? Nu komen alle items in 1 grote lijst te staan. Metagegevens toekennen zou ook handig zijn.

  • Wesley Fabry

    2 april 2015 om 8:41

    Klopt helemaal, zeker voor personen die vaak er gebruik van maken lopen tegen een aantal beperkingen op. Dan kun je het beste uitwijken naar bijvoorbeeld apps zoals Pocket of Evernote om artikels voor ‘later’ te bewaren.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!