31 maart 2015

advVolgens Apple CEO Tim Cook hebben de iPhone 6 en iPhone 6 Plus 99 % klanttevredenheid

Volgens Tim Cook, de CEO van Apple, die onlangs sprak tijdens het Apple event “Spring Ahead” hebben de Apple iPhone 6 en de Apple iPhone 6 Plus een verbazingwekkend tevredenheidscijfer van 99 procent. Een zo hoog tevredenheidspercentage is eigenlijk ongehoord als het gaat over consumptieproducten. Vorig jaar waren ongeveer 90 procent van de eigenaars van een Apple iPhone 5s of een Apple iPhone 5c tevreden of heel tevreden over hun smartphone.

Het jaar daarvoor kreeg de Apple iPhone 5 een score van 82 procent op de American Costumer Satisfaction Index (ASCI). Dat jaar moest Apple het zowel tegen de Samsung Galaxy S III en tegen de Samsung Galaxy Note II afleggen in populariteit. De twee modellen van Samsung kregen een tevredenheidsscore van 84 procent.

iphone 6 lig

Op het moment dat de allereerste versie van de Apple iPhone gelanceerd werd was de 3,5 inch display één van de grootste schermen in de wereld van de smartphones. Apple hield heel lang vast aan deze schermgrootte. Bij de iPhone 5 vergrootte Apple het scherm naar 4 inch. Maar dat was niet genoeg om de concurrentie aan te gaan met de Android-smartphones die ondertussen beschikten over een scherm van 5 inch of groter.

De Apple iPhone 6 beschikt over een 4,7 inch scherm terwijl de Apple iPhone 6 Plus uitgerust is met een scherm van 5,5 inch. De kopers hebben heel positief gereageerd op de verandering met een recordverkoop van 74,5 miljoen iPhones 6 en iPhones 6 Plus tijdens het vierde kwartaal van 2014.Reacties


 • Cloverfield

  31 maart 2015 om 10:13

  Jaja.
  Daarom gaan ze iOS9 als bugfix releasen.

 • Martijn

  31 maart 2015 om 11:24

  Nou dan hoor ik bij die 1%. Ik vind namelijk het ontwerp echt niet mooi. Ik vind het meer een product van Samsung geworden qua uiterlijk. De iPhone 5 vind ik wel mooi qua uiterlijk en een groter scherm was voor mij ook niet nodig geweest.

 • Bart

  31 maart 2015 om 13:11

  @Martijn ik denk toch dat Samsung eerder op een iPhone lijkt dan andersom. Ik ben ook erg tevreden over mijn iPhone 6, het scherm is groter (niet extreem) en merk toch dat je dit echt wel nodig hebt uiteindelijk. iPhone 5s scherm lijkt nu erg klein, zeker met mobiele websites is de 6 een verademing.

 • Frank

  31 maart 2015 om 15:37

  Is dit een tip? Dit soort berichten hoort hier niet.

 • Angelo

  31 maart 2015 om 21:43

  @Martijn Je hebt een punt, Ik ga volgende maand wel de iPhone 6 halen want heb nu een iPhone 5. Maar toen de iPhone 5 gereleased werd was iedereen zo zenuwachtig (ik persoonlijk ook) omdat hij zo mooi en bijzonder was! Dat gevoel heb ik nu niet echt

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!