5 december 2016

iOS 10iOS 10: Scènes aanmaken en gebruiken in Woning

Woning iOS 10 logo HomeKit

Niet alleen kun je jouw HomeKit accessoires bedienen in de nieuwe Woning applicatie vanaf iOS 10. Ook kun je speciale scènes aanmaken. Met behulp van een scène kun je bijvoorbeeld in één handeling de verwarming verhogen met twee graden, de verlichting aanpassen en de deur op slot doen.

Eenvoudig kun je verschillende apparaten koppelen aan elkaar en een bepaalde sfeer activeren. Ga je bijvoorbeeld koken dan kun je de scene 'Koken' activeren om alle verlichting en apparaten in te schakelen in de keuken. Gezellig film kijken? Maak een scène 'Film' aan om direct verschillende apparaten uit te schakelen en de lichten te dimmen. Het aanmaken van scènes is kinderlijk eenvoudig.

Scènes aanmaken in Woning voor iOS

• Open de Woning applicatie
• Tik rechtsboven op de plus-knop
• Kies voor de optie 'Voeg scène toe'
• Kies een voorgeprogrameerde scène of tik op 'Aangepast'

Scènes aanmaken in woning voor iOS 10

Als je kiest voor 'Aangepast' vul dan een naam in voor de scène zodat je deze onmiddellijk herkend. Tik op de knop 'Voeg accessoire toe' om apparaten te koppelen aan deze scène. Het is mogelijk om meerdere apparaten uit verschillende kamers te koppelen aan elkaar. Zodra je alle apparaten hebt gekozen kun je de de accessoires aanpassen. Hier kies je dan eigenlijk wat deze moet doen zodra je de scène inschakelt.

Tik op het accessoire om het gedrag van in- of uitschakelen te bepalen. Leg je vinger of 3D Touch op het accessoire om deze aan te passen zoals verhogen van temperatuur, de kleur van de verlichting, etc. Als je alles hebt ingesteld is het mogelijk om de scène te testen, eventueel extra apparaten te koppelen en toe te voegen aan je favorieten. Kies voor 'Gereed' om de scène te bewaren. Wanneer je op een aangemaakte scène tik wordt deze onmiddellijk geactiveerd en de taken uitgevoerd.

Lees ook: Oude Hue scènes overzetten naar WoningReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: