30 maart 2015

AT Holiday: Automatisch afwezigheidsbericht instellen (Gmail/iOS)

mail icon iOS

Vakantie, we houden er allemaal van en sommige willen dan even niet bereikbaar zijn. Niets mis mee, ook al is dit in deze tijden heel erg moeilijk. Al je apparaten uit en genieten van een heerlijke tijd waarin je eens iets anders doet dan netwerken en staren naar een scherm.

In sommige situaties is het handig om even te laten weten dat je er niet bent. Maak je gebruik van de Gmail als e-maildienst dan kun je ervoor kiezen om een vakantie (out of office) melding te activeren via iOS. Wanneer iemand je dan een e-mail stuurt ontvangt deze automatisch een antwoord met daarin een zelfgekozen tekst. Volg onderstaande stappen om zo’n melding in te schakelen.

• Open 'Instellingen'
• Tap (tik) op 'Mail, contacten, Agenda'
• Selecteer bij 'Accounts' je google account
• Tap op 'Automatisch antwoord'

autoberichtgmail

Lees ook: Een automatische vakantie melding activeren in iCloud of Gmail

Schakel de optie 'Automatisch antwoord' in en vul in het tekstveld een gewenste tekst in. Een einddatum kan via de gelijknamige optie gekozen worden. Bevestig door op 'Bewaar' te tappen en vanaf dit moment zal iOS automatisch op ieder bericht wantwoorden met de zojuist gekozen tekst. Let wel op, op deze manier laat je weten dat je er niet bent.

Als je dit privé gebruikt is het misschien handig om niet te melden dat je überhaupt op vakantie bent. Hou de tekst dus zo neutraal mogelijk, bijvoorbeeld: 'Ik heb je bericht goed ontvangen, maar kan momenteel niet reageren. ik neem zo snel mogelijk contact met je op.'

'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg nuttig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!