30 maart 2015

OS X: Oplossing voor wazige tekst op een retina-scherm

Ben je de trotse bezitter van een Mac met retina-scherm dan wil je natuurlijk alles haarscherp zien. Het kan goed voorkomen dat soms de tekst erg wazig is op websites, maar ook in OS X zelf. De menu’s, vensters en overige tekst-content ziet er wazig en brokkelig uit. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn, dit heeft te maken met een verkeerde beeldinstelling. Dit kun je eenvoudig aanpassen met behulp van twee aanpassingen.

De eerste is de juiste resolutie instellen, dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen ▸ Beeldscherm. Kies bij resolutie voor 'Standaard voor beeldscherm' aan. Mocht je toch een geschaald model willen kiezen, kies dan voor de optie rechts van 'Standaard' (meer ruimte) in plaats van 'grotere tekst').

betere-tekst-weergave

Keer hierna terug naar het overzicht in systeemvoorkeuren en klik op 'Algemeen'. Hier dien je de optie 'Gebruik indien beschikbaar anti-aliasing voor lcd' aan te vinken. Met anti-aliasing worden de wazige en brokkelige randen van de tekst op het scherm verwijderd bij bepaalde lettertypen.

Na het uitvoeren van bovenstaande procedure zal je merken dat de tekst in OS X zelf goed is aangepast, mocht je nog problemen ondervinden met wazige tekst op websites dan heeft dit te maken dat de website nog geen retina-weergave heeft voor tekst.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: