24 december 2013

Mavericks10.9: Nieuwe reader-functie voor de Leeslijst

safari icon retinaDe Leeslijst functie heeft een nieuwe gedaante gekregen in Safari, deze kun je vanaf nu benaderen via de navigatiekolom. Dit doe je met behulp van de menu-optie: Weergave ▸ Toon navigatiekolom of gebruik de toescombinatie cmd⌘ + shift⇧ + L.

Daarnaast kun je ook op het bladwijzer-icon klikken in de navigatiebalk en vervolgens de optie 'Leeslijst' selecteren. In de leeslijst krijg een handig overzicht te zien van alle gelezen en ongelezen artikelen en is het bovendien mogelijk te zoeken binnen de leeslijst via het zoekveld.

leeslijstreader

Uiteraard is de leeslijst nog steeds offline te benaderen en wordt deze automatisch met behulp van iCloud en Apple ID gesynchroniseerd met andere Apple apparaten.

Ook nieuw in Safari is de Reader functie, wanneer een webpagina deze optie ondersteunt wordt de 'Reader-knop' in de adresbalk blauw weergegeven. Klik hierop om de functie te activeren.

Wanneer je dit toepast binnen de leeslijst dan is het mogelijk om door te scrollen naar het volgende of vorige bericht binnen de leeslijst. Hiervoor dien je naar het begin of einde van een artikel te scrollen.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • louis lutgens

    25 december 2013 om 14:25

    in de lijst die links staat zie ik allemaal iconen staan .
    bij mij is dat niet altijd zo , ik krijg alleen maar blauwe bolletjes in plaats van iconen .waar ligt dat aan ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!