24 december 2013

iOS 7iOS 7: Gebruik maken van de handige vorige-volgende gesture

ios 7 icon retinaHet is je waarschijnlijk al opgevallen, maar in iOS 7 kun je vrij eenvoudig terug navigeren naar de vorige en de volgende pagina. Dit is erg handig want in een mum van tijd kun je terugkeren in bijvoorbeeld de instellingen van je iPhone, de berichten applicatie op je iPad of in Safari op je iPod touch.

Om terug te keren naar bijvoorbeeld een vorige webpagina volstaat het om vanaf de linkerkant van het scherm te vegen naar rechts. De volgende pagina kun je raadplegen door vanaf de rechterkant van het scherm te vegen naar links.

vorigeswipe

Deze optie is te raadplegen op alle iOS 7 apparaten en kun je in heel veel applicaties raadplegen voorbeelden hiervan zijn: Safari, Berichten, App Store, Muziek, Mail, Instellingen, enzovoorts. Ook in apps van derden kan deze gesture geactiveerd worden, echter moet de ontwikkelaar van de app wel deze functie activeren in de App en kan het voorkomen dat sommige apps dit nog niet ondersteunen. Op de iPad zijn de standaard gestures ook nog steeds aanwezig, deze kun je terugvinden via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Multitasking-gebaren.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Duppie

    24 december 2013 om 12:55

    Beetje jammer dat de app het nog niet ondersteund haha. Maar bedankt voor de tip!

  • Arnout Boer

    25 december 2013 om 7:51

    @duppie: inderdaad. Ik was t half/half vergeten, dus meteen testen –> ondersteunt de App (met iOS 6 looks) het niet. #suf

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!