23 december 2013

Mavericks10.9: Deelknoppen activeren en gebruiken in het berichtencentrum

mavericks 10.9 icon retinaIn iOS 7 heeft Apple de sociale functies in het berichtencentrum uitgeschakeld, dit wil zeggen dat het niet meer mogelijk is om onmiddellijk een Tweet of Facebook bericht te plaatsen vanuit het berichtencentrum.

In OS X 10.9 Mavericks is dit een ander geval, want hier heeft Apple twee nieuwe diensten toegevoegd aan het berichtencentrum genaamd iMessage en Linkedin. Zo is het vanaf nu mogelijk om snel een nieuw iMessage bericht op te stellen vanuit het berichtencentrum en gelijk te versturen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar de optie ‘Berichtgeving’
• Selecteer de optie ‘Deelknoppen’
• Schakel hier ‘Toon deelknoppen in berichtencentrum’ in

deelknoppen

Vervolgens kun je nu in het berichtencentrum de knoppen van Berichten, Twitter, Facebook en Linkedin raadplegen. Door hierop te klikken wordt onmiddellijk een tekstveld geactiveerd en kun je een bericht samenstellen en plaatsen op je profiel of versturen naar een contactpersoon. Let op dat de sociale knoppen alleen worden getoond wanneer je het desbetreffende account hebt geactiveerd via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Internetaccounts.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Frank

    23 december 2013 om 11:37

    Handige functie….. wel apart dat het in OS X nog steeds mogelijk is om berichten te verzenden zonder de betreffende app te starten en het sinds iOS 7 niet meer mogelijk is op iOS apparaten….. vond dat juist een meerwaarde hebben.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!