31 augustus 2017

Facebook profiel definitief verwijderen

Facebook icoon (logo)

Facebook heeft ontzettend veel gebruikers die dagelijks urenlang hun tijdlijn bekijken. Echter zijn er ook een hoop tegenstanders die absoluut niets met de sociale media gigant willen te maken hebben. Wie een Facebook profiel heeft kan er op ieder moment voor kiezen zijn of haar account te verwijderen.

Alles wat je dan ooit hebt geplaatst op Facebook zal dan na verloop van tijd definitief verwijderd worden. Het verwijderen van je account gaat gelukkig tegenwoordig erg eenvoudig. Voor je dit doet is het misschien wel aan te raden om een kopie te downloaden van alles wat je ooit geplaatst hebt.

Een kopie van je Facebook posts, foto's en meer bewaren

• Open je Facebook op een desktop
• Log in en klik in navigatiebalk op het driehoekje (rechts)
• Kies voor 'Instellingen'
• Open de optie 'Algemeen'

Onderaan heb je nu de mogelijkheid om te klikken op 'Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens'. Klik hierop en volg de stappen op het scherm. Kun je de instelling niet vinden? Klik dan hier om direct de juiste instellingspagina te openen.

Je Facebook profiel definitief verwijderen

Via een omweg in de instellingen kun je een Facebook account verwijderen, dit is erg omslachtig maar gelukkig kan het sneller. Klik hier om direct de instellingen tot het verwijderen van je Facebook profiel te openen. Je krijgt nu een informatiescherm te zien, lees dit goed want dit kan persoonlijke informatie en instellingen bevatten. Volg eventueel de aanwijzingen in de tekst op. Wanneer je dit hebt gedaan kun je jouw account verwijderen door te klikken op 'Mijn account verwijderen'. Volg de stappen op het scherm om je account en profiel definitief te verwijderen.

Facebook profiel definitief verwijderen

Facebook account wordt gedeactiveerd en daarna verwijderd

Wanneer je het proces tot verwijdering hebt geactiveerd wordt je account 14 dagen lang gedeactiveerd. In de tussentijd kun je eventueel het verwijderingsproces stoppen en je account vooralsnog online houden. In de tussentijd krijgen bezoeker van je profiel te zien dat het account is gedeaciveerd. Na de 14 dagen zal je profiel en account definitief verwijderd worden en binnen 90 dagen zal alle inhoud verwijderd zijn op Facebook.

Lees ook: Facebook de toegang tot je locatiegeschiedenis verbiedenReacties


 • Peter Kraft

  31 augustus 2017 om 21:33

  Ik heb anderhalf jaar geleden mijn profiel verwijderd en inderdaad als ik kennissen vraag om mij te zoeken vinden ze niets. Maar elke keer dat ik bij toeval op iemand anders’ facebook-pagina terecht kom word ik van harte uit genodigd om mij weer aan te melden. Mijn facebook naam plus (!) wachtwoord (in puntjes) staat al trappelend te wachten tot ik op het aanmeld knopje klik. Dit ergert me in hoge mate. Hoe kan ik dat weg krijgen?

 • Wesley Fabry

  1 september 2017 om 8:20

  Als er geen afmeldoptie in de mail zit ben ik bang dat het niet kan. Je kunt altijd regels toepassen om de berichten te negeren:
  https://www.appletips.nl/icloud-verwijder-direct-de-vervelende-spam-mails/
  https://www.appletips.nl/os-x-automatisch-e-mailberichten-verwijderen-met-behulp-van-regels/

 • Wannes

  4 september 2017 om 0:36

  Facebook cookies verwijderen in je browser
  Paswoord weghalen, bij Apple in je Sleutelhanger

 • Karen

  5 september 2017 om 18:07

  @Peter Kraft dat zit dat niet in Facebook maar in je computer. Die slaat namelijk je naam en wachtwoord op, zoals waarschijnlijk ook voor andere websites zodat je snel kan inloggen. Dit heeft dus niets met Facebook te maken :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!