Menu

8 juli 2014

Je Facebook account definitief verwijderen

FaceBook-IconWij van appletips krijgen regelmatig de vraag ‘Hoe verwijder ik mijn Facebook Account?’. Ook al is dit geen Apple gerelateerde vraag, op appletips genius zijn wij altijd bereid deze te beantwoorden. Echter omdat de vraag regelmatig opnieuw wordt gesteld bespreken we de stappen.

Een Facebook account voorgoed verwijderen lijkt soms erg lastig, echter was dit in het verleden het geval en heeft Facebook sinds kort een vereenvoudigde procedure. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Facebook.com in je webbrowser
• Log eventueel in met je account
• Navigeer naar de navigatiebalk en klik op de omgekeerde driehoek
• Selecteer in dit menu de optie ‘Instellingen’ en daarna algemeen
• Download eventueel je gegevens via de knop ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’

facebookverwijderenweb

Ga vervolgens naar deze pagina in het helpcenter van Facebook om je Facebook account te verwijderen. Klik op de knop ‘Mijn account verwijderen’ om definitief je account te verwijderen inclusief alle foto’s, berichten en koppelingen. Hierna kun je niet meer inloggen op Facebook en kan niemand je meer vinden en je profiel bekijken. Naast deze procedure kun je ook je account verwijderen via de Facebook iOS app.

facebookverwijderen

Open hiervoor de applicate en tap onderaan op het meer-menu (3 horizontale strepen). Navigeer hier naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Account. Vul vervolgens je wachtwoord in en tap op ‘Doorgaan’ onmiddellijk word je account, profiel en inhoud verwijderd.

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Maarten 8 juli 2014 om 19:28

    Mooi, bedankt! Gouden tip. Ben er wel een beetje klaar mee met Facebook. Had het eigenlijk voor winkels waar je korting krijgt als je ze linked, voor de rest niet. Kost mij teveel tijd als ik zie hoeveel tijd men erin stopt…

  • Harold 8 juli 2014 om 22:23

    Ik heb me ook eens volledig bij Facebook uitgeschreven. Na een half jaartje voor de grap nog een keer in gelogd. Werd ik verwelkomd “welkom terug… en alle gegevens waren er nog.

  • tom 9 juli 2014 om 7:33

    De account gegevens worden helemaal niet verwijdert.En ik mis toch een essentiële stap hier. Op het moment dat je het account verwijdert moet je al hub e-mail gaan negeren en nooit meer inloggen.

Een reactie toevoegen: