18 oktober 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 23)

• Woordenboek

Zoals in Safari is het in de woordenboek applicatie ook mogelijk om met behulp van twee vingers link of rechts te swipen naar de vorige of volgende pagina in het woordenboek.

• Schermdeling

Tijdens het gebruik van de schermdeling functie in Mountain Lion zul je merken dat de knoppenbalk is aangepast. De grote iconen zijn vervangen door geschreven tekst zodat deze minder ruimte inneemt en alles een stuk overzichtelijker wordt.

• Berichtencentrum

Dankzij het berichtencentrum krijg je automatisch een meldingen wanneer je een nieuw bericht ontvangt. Wanneer de melding op het scherm aanwezig is kun je automatisch de applicatie openen door om de melding te klikken.

• Mail

Wanneer je in iOS bovenaan het scherm tapt zal je bijvoorbeeld terugkeren naar het begin van een webpagina. In Mountain Lion is een gelijkaardige functie toegevoegd aan de Mail applicatie. Klik op de balk bovenin de berichtenkolom om terug te keren naar het eerste bericht bovenaan de lijst.

• Zoomfunctie

In Mountain Lion zijn er tal van verschillende multi-touch bewegingen. Zo kun je snel en eenvoudig inzoomen op tekst in bijvoorbeeld Safari. In Mountain Lion is deze optie ook toegevoegd aan Teksteditor. Door middel van een knijp en spreid beweging op het trackpad met twee vingers kun je in-en uitzoomen op de tekst.

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: