18 oktober 2012

NieuwsMacBeurs 2012 in de C-Mine Genk

Op zondag 18 November organiseert de Apple User Group Maclimburg voor de 15de keer de MacBeurs in C-Mine te Genk (België), vlakbij Maastricht. Bezoekers hebben de mogelijkheid om meer dan 30 interessante workshops te volgen over OS X, iPhone, iPad, digitale fotografie, social media, webdesign, audio, video, enzovoorts.

Tevens is er een beursvloer met standhouders en worden er diverse demo’s gegeven. Natuurlijk wordt er ook aan de mensen gedacht die overwegen over te stappen naar de Mac of een ander Apple producten.

Gebruikers aan het woord

Misschien dat je van dit event (de MacBeurs) een verkoopbeurs verwacht, maar niets is minder waar. Alles draait rond een 30-tal workshops over heel uiteenlopende topics zoals : Mountain Lion, iCloud, Logic, Final Cut, iOS 6, iPad in het onderwijs, Lightroom, Flitsfotografie… en nog veel meer.

Het concept van deze User Conference draait rond gebruikers: ze komen hun ervaringen delen met andere Apple gebruikers en op deze manier kan iedereen iets bijleren.

Dit jaar zijn er een aantal hands-on workshops bij, waar je zelf aan de slag kunt met je Mac. Daarnaast kun je deelnemen aan een podcast of de AppMeet. Vorig jaar was de AppMeet een groot succes, tijdens deze bijeenkomst zullen een tiental iOS ontwikkelaars het verhaal brengen achter de ontwikkeling van applicaties.

Appletips

Net zoals voorgaande jaren zijn we er dit jaar ook weer bij. Dit keer zullen we het anders aanpakken, voorgaande versies gaven we vooral uitleg over de nieuwigheden in OS X, dit jaar gaan we samen met jullie aan de slag in een aantal hands-on workshops.

Zo kan je samen met Richard IJzermans en Wesley Fabry een aantal Appletips zelf uitproberen, daarom Mac meenemen is verplicht. Op die manier wordt de drempel verlaagd en durf je zelf tips (en misschien wel een aantal terminal commando’s) eens uit te proberen. Het aantal deelnemers voor deze twee hands-on sessies is wel beperkt en krijgen jullie later meer informatie over.

Stay tuned

Op de macbeurs.be website kan je nog impressies, filmpjes en podcasts terugvinden van afgelopen jaar. Hou zeker de website de komende weken in de gaten voor meer updates, tevens zal dit artikel ook regelmatig worden voorzien van nieuwe informatie.

Je kunt alvast tickets bestellen voor de MacBeurs op macbeurs.be, speciaal voor de vroege vogels een laag tarief van €10, let op deze actie loopt tot 04 november 2012. Daarna bedraagt het voorverkoop ticket €12. Uiteraard kun je ook aan de kassa een ticket bemachtigen voor €15. Tevens maak je met je inkom ticket kans op leuke prijzen.

UPDATE:

Zoals eerder vermeld zijn het aantal deelnemers voor appletips workshop beperkt. Wanneer je wilt deelnemen aan deze workshop dien je wanneer je in het bezit bent van een ticket voor de MacBeurs je je hier registreren voor de Workshop. Wanneer deze volzet is wordt je op de wachtlijst geplaatst. Onze workshop gaat door in Classroom 2 (verdiep A) en er zijn twee sessie gepland op zondag 18 november 2012 om 10.15 uur en 14.00 uur. Het leuke is om je MacBook mee te brengen zodat we samen enkele leuke tips kunnen uitproberen.

Workshops

Welke workshops mag je verwachten? Hier alvast een kleine opsomming:

[ahm-wp-tabular id=54792 template=Web2]

Win een e-ticket
Alvast mag appletips voor de MacBeurs van 18 november 2 gratis tickets weggegeven. Geef in onderstaand formulier een goede reden aan waarom je graag naar de MacBeurs wilt gaan en misschien ben jij wel de winnaar !

Oeps! We konden je formulier niet vinden.Reacties


  • robert

    2 oktober 2012 om 0:35

    Als je een probleem hebt met je Macbook, kun je hier dan ook terecht voor bv troubleshooting? Of waar kan ik terecht voor “service” buiten garantie?

  • Vincent

    24 oktober 2012 om 16:14

    Cool! Leuk om aan deel te nemen, want ik was zoal van plan om te gaan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!