5 oktober 2012

iOS 6iOS 6: Gebruik maken van de Smart App Banners

Tegenwoordig hebben ontwikkelaars de mogelijkheid om een Smart App-banner toe te voegen aan hun site. Deze kan dan verwijzen naar een applicatie in de App Store van de bijhorende webpagina. De Smart App-banner verschijnt onder de adresbalk in beeld en laat het app-icon en beknopte informatie van de app zien.

Wanneer je hierop tapt word je doorverwezen naar de App Store waar je de app kunt downloaden. In onderstaande procedure vind je terug hoe je een Smart App Banner installeert op je persoonlijk webpagina.

Om een Smart App Banner toevoegen aan je website, plaats je de onderstaande meta-tag in de header van de webpagina waarop je de banner wilt laten verschijnen.

<meta name="apple-itunes-app" content="app-id=APPID, affiliate-data=myAffiliateData">

Pas vervolgens onderstaande data aan:

app-id: Dit is het uniek app ID die elke applicatie heeft toegewezen die aanwezig is in de App Store. Zoek in de iTunes Store de gewenste applicatie en kopieer de koppeling, het negen-cijferig nummer dat je tussen 'ID en ?' vindt kopieer je en vervang je APPID met dit nummer in bovenstaande meta-tag.

affiliate-gegevens (Optioneel): Wanneer je gebruikt maakt van het iTunes-affilateprogramma kun je deze toevoegen door myAffiliateData te vervangen door je uniek affiliatie-nummer. Meer informatie hierover vind je hier terug.

Apple heeft op hun eigen ontwikkelaars pagina extra uitleg geplaatst met betrekking tot de Smart App Banners, deze informatie kun je hier terugvinden.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.







Reacties


  • Marcel Kraan

    5 oktober 2012 om 21:52

    supertip!!

  • iwan bronkhorst

    7 oktober 2012 om 4:41

    Bedankt voor de tip, gelijk toegepast op onze goudprijs app website!

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!