6 maart 2013

iOS 6iOS: De App Store Genius-functie verbeteren

De Genius functie in de iOS App Store is een handige methode van Apple om ervoor te zorgen dat je apps blijft kopen in de App Store. Op basis van de door jou gedwonloade apps wordt er in de App Store gezocht naar overeenkomende content, die je vervolgens met één tap op de knop kunt aanschaffen.

Op zich is deze functie handig om applicaties te vinden die je persoonlijk aanspreken, echter zitten tussen de resultaten soms applicaties die je totaal niet aanspreken. Om een betere resultaten weer te geven is het handig om de genius functie een handje te helpen. Wanneer je een momentje vrij hebt is het aan te raden om onderstaande procedure uit te voeren.

Open de App Store applicatie en selecteer het tabblad Genius. Activeer deze wanneer hij nog niet geactiveerd is. Vanaf nu zie je verschillende applicaties die op basis van je gekochte apps worden geselecteerd. Wanneer je merkt dat er veel 'onzin' apps tussen zit is het aan te raden de apps die je niet leuk vind te markeren met de knop 'Geen interesse'.

genius-beter

Hierdoor zal de Genius bij de volgende keer rekening houden met de apps die je ooit gekocht hebt en waar je geen interesse in hebt. Op deze manier zullen de resultaten die Genius weergeeft op langere termijn beter aansluiten op je interesses.

Daarnaast kun je ook op categorie zoeken, op deze manier worden alleen applicaties getoond in de geselecteerde categorie. Dit kan handig zijn wanneer je opzoek bent naar een leuke game, handige mail client of andere diensten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met je persoonlijke interesses.

Meer tips over Genius kun je hier terugvinden.

Geupdate artikelReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!