6 maart 2013

10.8De weergave van login avatars aanpassen (tweak)

login-square-iconWanneer je Mac is voorzien van een wachtwoord dan verschijnt na het opstarten het loginscherm, hierin worden de beschikbare gebruikersaccounts met behulp van een avatar weergegeven. De vorm van deze avatar is rond, mocht je je Mac een persoonlijk tintje willen geven dan kun je deze weergave met behulp van een tweak aanpassen.

De afbeeldingen die verantwoordelijk zijn voor de weergave van de avatars in het loginscherm zijn: avatarMask.png, avatarOverlay.png en avatarWhiteRing.png welke je kunt terugvinden in LoginUIKit framework (Root ▸ Systeem ▸ Bibliotheek).

Met behulp van Square Login Avatar van Nedodesktop is het mogelijk om heel eenvoudig de ronde avatar weergave te wijzingen in een vierkante versie. Download sq_Avatar.dmg en mount het image.

Schermafbeelding 2013-03-04 om 12.42.30

Sleep na het mounten van het image de inhoud van de map 'Square' naar de map 'Drop here', voer hierna de identiteitscontrole uit. Herstart je Mac om de wijziging te activeren, na de herstart zul je zien dat de ronde avatars zijn vervangen door een vierkante variant.

login-square

Je kunt weer terug naar de ronde variant door de inhoud van 'ORJ.Avatar OVRLAY' te slepen naar de map 'Drop here'.

Ondertussen zijn er al meerdere varianten van de avatars terug te vinden op macthemes.netReacties


  • maddriver

    6 maart 2013 om 10:09

    Gastgebruiker is die ook aan te passen? Een foto/avatar?

  • Cedric

    5 april 2013 om 13:01

    Als ik instel dat het vierkanten zijn zijn alle profielfoto’s weg. Hoe kan je dat oplossen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!