28 maart 2013

10.8Airdrop: Het Notificatie geluid aanpassen

Een bijzonder handige feature van Mac OS X Lion is Airdrop, op een zeer eenvoudige manier kun je hiermee bestanden uitwisselen met andere Lion gebruikers zonder daarbij van het zelfde draadloze netwerk gebruik te hoeven maken. Een klein minpuntje is dat het geluid wat je krijgt te horen wanneer iemand je een bestand stuurt gelijk is aan het ontvangen van een bericht in iChat en meldingen in andere applicaties.

Mocht je dit vervelend vinden dan kun je handmatig het notificatie geluid vervangen door een eigen geluid. Belangrijk is dat dit audiobestand in het AIFF formaat dient te zijn en hoe korter het geluid is hoe beter dit werkt. Wanneer je een geschikt geluid hebt gevonden exporteer deze dan in het AIFF formaat en geef deze de naam 'Invitation.aiff', plaats het bestand op het bureaublad.

Ga naar Finder ▸ Ga ▸ Ga naar map… of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G, plak in het venster wat verschijnt het onderstaande path:

/System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Resources/

Ga op zoek naar het bestand 'Invitation.aiff' en verander de naam in 'Invitation.aiff_orgineel' zodat het originele audiobestand bewaard blijft. Om deze actie uit te kunnen voeren dien je jezelf als beheerder te autoriseren.

Sleep nu je eigen audiobestand vanaf het bureaublad in de folder, ook hiervoor dien je jezelf als beheerder te autoriseren.

Ga hierna naar OS X Terminal en forceer een herstart van Finder met behulp van:

killall Finder

Wanneer je vanaf nu via Airdrop een bestand krijgt aangeboden zal het nieuwe notificatie geluid worden afgespeeld.

Mocht je het originele bestand weer terug willen hebben, verwijder dan het bestand 'Invitation.aiff' en verwijder '_origineel' in de naam van het originele bestand. Herstart Finder om de wijziging te activeren.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!