23 april 2013

10.810.8: De achtergrond van het berichtencentrum aanpassen

berichtencentrum os xIn OS X is veel mogelijk, met behulp van terminal kun je vele extra optie activeren of verwijderen. Echter kunnen sommige dingen ook vrij eenvoudig aangepast worden door bepaalde mappen of bestanden aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld de achtergrond van het Berichtencentrum wijzigen. Wanneer je deze liever een persoonlijke tint wilt geven is dit vrij eenvoudig te realiseren.

Standaard is de achtergrond strak (linnen), zoals we van Apple gewoon zijn. De achtergrond structuur van het berichtencentrum is een TIFF bestand. Hiervoor dien je eerst de afbeelding te bewerken. Open hiervoor je gewenste afbeelding in Voorvertoning en exporteer deze naar een .tiff bestand. Dit kun je doen via Archief ▸ Exporteer. Hernoem het bestand naar 'linen.tiff' en kies bij 'Structuur' de optie 'TIFF'.

achtergrond berichtencentrum

Volg onderstaande procedure om de achtergrond van Berichtencentrum aan te passen.

• Open Finder
• Klik vervolgens in de menubalk op Ga ▸ Ga naar Map…
• Voer onderstaand pad in:

/System/Library/CoreServices/NotificationCenter.app/Contents/Resources/

Zoek vervolgens naar het bestand 'linen.tiff’. Bewerk vervolgens de naam van dit bestand naar 'linen-kopie.tiff'. Op deze manier heb je altijd een back-up van het origineel. Voeg vervolgens het zojuist aangepaste bestand toe in deze map.

linen berichtencentrum

Herstart vervolgens je Mac om het de nieuwe afbeelding te activeren.

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


  • Liora Baert

    13 oktober 2016 om 22:28

    Beste,
    De laatste nieuwe update van Apple is super goed. Er zijn vele content van. Wat wel nog onderbreekt is zo een foto op je achtergrond van berichten. Dit zou heel tof zijn :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!