2 mei 2013

10.8Het badge-icon uitschakelen

berichtencentrum os xMet behulp van het berichtencentrum in Mountain Lion mis je geen enkel bericht of melding meer. Eenvoudig kun je alle notificaties terugvinden in een handig overzicht. Het berichtencentrum kun je activeren via het icon in de menubalk of met behulp van een swipe met twee vingers naar links op het trackpad.

Let hierbij op dat je de twee vingers helemaal rechts op het trackpad plaatst voor je de swipe uitvoert. Naast het handige overzicht kun je natuurlijk ook met behulp van een badge bij het icon in het Dock of Launchpad op de hoogte gehouden worden van het aantal ongelezen berichten. Het is tevens mogelijk om deze badges per applicatie uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Systeemvoorkeuren via ( ▸ Systeemvoorkeuren)
• Klik hier op 'Berichtgeving'
• Selecteer een gewenste applicatie

Badgeicon

Wanneer een applicatie gebruik maakt van de badge-optie kun je onder de meldingsstijl de optie 'Badge-appsymbool' bewerken. Schakel deze optie uit om geen badge te tonen bij het icon in het Dock of Launchpad. Op deze manier ontvang je wel meldingen, maar wordt dit niet getoond in het applicatie icon.

Meer tips over berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!